Рубрики
Начало » Интересно » 5 хитри техники за справяне с напрежението и негативната енергия

5 хитри техники за справяне с напрежението и негативната енергия

 

agriculture-1867800_640

 

 

Шийвон Моран съветва мениджъри и предприемачи как да намалят напрежението и стреса, да премахнат негативните мисли и да останат фокусирани върху работата си. Тя използва хитри енергийни трикове. Пет от тях споделя в сайта за предприемачи Entrepreneur.

 

1. Техника бумеранг

Знаете как действа бумерангът. По същия начин действат и негативните модели на мислене. Появява се негативна мисъл и чрез ефекта на бумеранга тя се завихря наоколо и се стоварва върху вас с още по-голяма сила. Можете да се справите лесно с този поток от негативни мисли като се сетите за нещо добро за този, който ви е ядосал. Тази добра мисъл ще задейства позитивни вибрации и ще доведе до позитивен ефект на бумеранга, който ще се завърне към вас с десет пъти по-голяма мощ и ще заличи първоначалното лошо настроение и мислене.

 

2. Техника за фокусиране

Тази техника изглежда направо глупава, но е ефективна. Ако не можете да се фокусирате върху задачите си и се разсейвате от много ангажименти, тя ще се окаже добра за вас. Всъщност е много лесна за изпълнение и може да я направите дори дискретно. С показалеца на лявата си ръка докоснете върха на носа си три пъти, поемете си дълбоко дъх и се върнете към това, което трябва да свършите.

 

3. Техника за активиране на мозъка

Тази техника е взаимствана от древните науки в азиатските страни. Вместо да пиете по много кафета, можете да я използвате, когато е необходимо мозъкът ви да работи активно. Също така подобрява паметта, намалява напрежението, подобрява фокуса и концентрацията. Дръжте меката част на лявото си ухо с десния палец, а дясното ухо – с левия палец и дишайте дълбоко.

 

4. Техника за прекъсване на негативното влияние от кавга

Всеки често изпада в следната ситуация. Скарва се с някого и след това пренася тази лоша енергия навсякъде и във всичко, с което се занимава през целия ден. Тази кавга действа като негативен вирус и заразява всичко. Затова използвайте метода на самурайския меч. С него си представете, че се откъсвате от този негативен разговор. „Разсечете“ мисловно всичко, което ви напомня за кавгата. Така ще спрете да мислите за негативната случка и ще се фокусирате върху работата си.

5. Техника за намаляване на напрежението

 

young-woman-2194038_640

 

Излегнете се на земята. Когато сте в това положение, земята сякаш изсмуква напрежението ви и ви зарежда с позитивна енергия. Тази техника е много близка до позитивното влияние от градинарството.

 

Съветите са дадени от Шийвон Моран, енергиен коуч на мениджъри и предприемачи.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".