Рубрики
Начало » Интересно » 60 000 мисли ни връхлитат на ден, 95% от тях са все стари

60 000 мисли ни връхлитат на ден, 95% от тях са все стари

 

young-people-737150_640

 

Средностатистическият човек има средно по 60 000 мисли на ден, сочи проучване на д-р Фред Лъскин от Станфорд. Понякога мислите могат да достигнат и до 80 000 на ден. Това означава между 2500 – 3300 мисли на час. Огромно количество!

Лошото е, че 95% от мислите на човек са същите, които са били и през предишния ден. Остават само 5% за нови идеи и за креативност.

И още нещо интересно – 90% от населението на Земята се е вкопчило в миналото си и е обхванато от стари мисли.

 

„Това е истинска тирания на старите мисли“, отбелязват учените.

„Животът на хората обикновено е завладян от едни и същи мисли. В голяма част тези стари мисли са за негативни преживявания. Хората сякаш предпочитат да мислят за стари лоши неща, вместо да се концентрират върху позитивните случки или да мислят как да подобрят нещата“.

 

Обикновено хората мислят постоянно за някои свои лоши връзки, за финансовите си несгоди, а има и такива, които постоянно си припомнят негативни моменти от детството си. Но дори това може да се приеме за нещо по-съществено, но е направо абсурдно човек дни наред да се връща към някаква случка в магазина и да премисля например защо продавачът го е обслужил лошо или пък за някой нетактичен коментар от колега.

 

head-674126_640

 

Колкото повече негативни мисли от миналото ни връхлитат, толкова това повече смущава жизнената ни енергия. Старите лоши мисли блокират изграждането на нови или по-креативни. Губят от времето и енергията на човек да върви напред и да мисли за нови неща.

 

„Този тип хора никога няма да разберат, че от контрола на ума зависи и контрола на живота им. Ако се научат да стопират лошите стари мисли и да мислят за нови, позитивни и креативни неща, ще са далеч по-щастливи и успешни“, смятат учените.

 

Успешните хора се опитва да увеличат процента на позитивните и новите мисли. Така гледат по-щастливо на живото. За тях той е освен позитивен, но е и разнообразен и изпълнен с новости.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.