Рубрики
Начало » Интересно » 7 качества, които никога няма да видите при милионерите

7 качества, които никога няма да видите при милионерите

 

Илон Мъск - канадско-американски инженер, изобретател, бизнес магнат, инвеститор, милиардер

Илон Мъск – канадско-американски инженер, изобретател, бизнес магнат, инвеститор, милиардер

 

Как си представяте живота, навиците и чертите в характера на един милионер? Какво прави и какво никога няма да направи? Бизнес инсайдър се опитват да оформят основните черти на съвременните милионери, които са забогатели благодарение на предприемчивия си дух. Такъв добър пример е Илон Мъск – канадско-американски инженер, изобретател, бизнес магнат, инвеститор, милиардер. Роден на 28 юни 1971 г. в Претория.

 

7 качества, които никога няма да видите при съвременните милионери

 

1. Милионерите не са телевизионни маниаци.

 

Милионерите никога не прекарват времето си пред телевизора. Много съвременни предприемачи милионери прекарват времето си в четене на книги. Използват свободното си време за самообразоване и самоусъвършенстване.

 

2. Милионерите никога не се изолират.

 

Милионерите полагат огромни усилия, за да разширят мрежата си от контакти. Те знаят, че човешките взаимоотношения са в основата на успеха.

 

3. Милионерите не чакат второ подканяне, за да направят нещо.

 

Милионерите се доверяват на инстинктите си, за да предприемат нещо. Те не прекарват твърде много време е премисляне. Разбира се, че обмислят какви ще са последствията, но те никога не стигат до парализиращия момент, който е в следствие на дълго мислене дали да се направи нещо или да не се направи. След като внимателно обмислят своята позиция, решават по кой път ще тръгнат и предприемат действие без да се връщат назад.

 

4. Милионерите никога не се предават „без бой“.

 

Милионерите никога не развяват бялото знаме при първия сигнал за проблем. Те упорстват и продължават напред въпреки провалите и неуспехите. Много предприемачи са били изправени пред критиките на семейството си и приятелите си, но не са се отказали.

 

5. Милионерите никога не пропускат фитнес упражненията.

Милионерите знаят, че сутрешните упражнения ще им помогнат да са по-фокусирани през целия ден. Упражненията влияят и на щастието, и на продуктивността им.

 

6. Милионерите не са поспаланковци.

 

Милионерите обикновено стават рано.

 

7. На милионерите никога не им е скучно.

Милионерите никога не скучаят. Те виждат във всеки един момент възможности да се развиват и самоусъвършенстват.

 

 

снимка: Maurizio Pesce; източник: Wikipedia

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.