Рубрики
Начало » Интересно » 8 начина да освободите мозъка си от стреса

8 начина да освободите мозъка си от стреса

 

natural-1225186_640

 

Стресът може да нанесе сериозни проблеми на вас и на работата ви. Затова е хубаво да умеете да се справяте с него. От сайта Entrepreneur препоръчват 8 изпитани начина за справяне със стреса и освобождаване на мозъка ви от него. За да работи мозъкът ви на пълни обороти, за да е креативен, трябва да му помогнете да преодолее стреса.

1. Говорете с приятел.

 

Когато обсъждате с ваш приятел определени проблеми, пречки и евентуални решения, това е чудесен начин за намаляване на стреса.

Дори самото говорене, споделяне, ще ви помогне да си избистрите случая или ситуацията и да видите, че нещата не са чак толкова лоши. А също така е приятно да знаете, че има някой до вас, който винаги ще ви помогне.

2. Прочетете някоя велика книга.

Има велики книги, които не само ще ви помогнат да се справите със стреса, но и ще научите много от тях. А може да си я подберете така, че да реши даден проблем, който ви измъчва в момента. Дори няма нужда да излизате навън. Намерете си хубаво местенце и се отдайте на приятното четене.

3. Опишете си размислите в дневник.

Опишете дилемата си и като разкажете всичко, а после го прочетете, ще видите колко по-добре разбирате проблема. Носете си дневника с вас. Когато възникнат стресови ситуации, извадете дневника и опишете какво се е случило, какво е довело до този проблем и как смятате, че може да бъде решен.

4. Идете на фитнес.

Идете на фитнес и направете сериозна тренировка. Но задължително си оставете в колата или в офиса телефона, за да не ви притеснява нищо. Отдайте се само на тренировката.

gymnastics-1951237_640

 

5. Направете дълъг крос.

Набележете си някакви крайни цели, които да достигнете. Съчетайте с чист въздух и природа. Дългото бягане с фокус към дадена цел ще ви помогне да се справите със стреса. Изберете си хубави музикални песни, които да слушате, а така също и удобни маратонки. Оставете телефона си вкъщи. Само едно обаждане или съобщение може да ви върнат отново в стресовата ситуация. Спестете си този дискомфорт.

6. Помислете за варианта – боксов ринг.

Много спортни зали, където има боксови рингове, всъщност ги рекламират като място за справяне със стреса.

7. Медитирайте.

Медитацията помага на човек да се отпусне, да забрави за проблемите си и да мисли само за дишането. Върши чудеса и помага дори за справяне при бъдещи стресови ситуации.

8. Излезте на разходка или да карате велосипед.

stara zagora ezero

Ако обичате повече активните дейности, покарайте велосипед. Ще видите как ще се прочисти бързо мозъка ви от стреса и лошите мисли.

Но може дори да няма никакво натоварване и спорт – само излезте навън, зарежете всякакви телефони, таблети, компютри. Отидете в парка и седнете на някоя пейка или се разходете по някоя алея. Природата прави чудеса. Осъзнавате как хората сме нещо съвсем мъничко на този свят, а има нещо много по-величествено. Разбирате колко са малки вашите проблеми.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.