Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Коледният ни airbnb апартамент в Торре дел Греко

Коледният ни airbnb апартамент в Торре дел Греко

Пътеписи от Италия

 

torre del greco apartament 1

 

За Коледа избрахме дестинация – Неапол. Наехме airbnb апартамент в Торре дел Греко, градче край Неапол, Помпей, Херкулан и Везувий. Жилището беше с две спални, хол с кухня, баня и тоалетна, коридор между спалните и банята, две големи тераси. Едната на ъгъл с прекрасна гледка към морето, Неапол, остров Иския, остров Капри и Соренто. Другата – с гледка към Везувий. Всяка сутрин правех нови снимки. Случихме различно време – имаше и слънчеви дни, имаше и морска буря с проливни дъждове, имаше дори и сняг на Везувий.

 

Апартаментът беше декориран с вкус. Имаше всичко, което е необходимо за престоя ни. Намираше се до самото море. В близост имаше хубави ресторанти и чудесна бакалия.

 

Хазяинът на airbnb апартамента ни го беше украсил коледно.

 

 

А това са снимки от елхата на блокчето, където наехме airbnb апартамент, и от съседските украси по вратите.

 

 

Да ви покажа гледката ни от едната тераса в airbnb апартамента ни в Торре дел Греко. Вижда се морето, Неапол и Капри, а от другата – Везувий.

 

 

Гледката към Везувий от другата ни тераса:

 

vesuvij 30 dec 2017

 

Още гледки от терасите ни в airbnb апартамента ни в Торре дел Греко вижте в тази статия.

 

Най-хубавото беше, че Торре дел Греко е много стратегически град. Намира се близо до всички забележителности в района – Неапол, Херкулан, Помпей, Везувий, Соренто. Бързо стигахме до магистралата, а след това за минути до някоя забележителност.  Градчето е приятно и чисто. Хората са най-милите и отзивчивите, които някога съм срещала. А хазяинът – прекрасен, интелигентен човек с голямо италианско сърце.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".