Рубрики
Начало » Интересно » Френският романтик Алфред дьо Мюсе за жената и по други теми

Френският романтик Алфред дьо Мюсе за жената и по други теми

 

Alfred_de_musset

 

 

Алфред дьо Мюсе за жената

Ако жената иска да откаже, казва „не“. Ако се впуска в обяснения, значи иска да я убедите.

 

Жената обича да й пускат прах в очите и колкото повече го пускат, толкова по-силно тя разтваря очите си, за да попадне в тях възможно най-много.

 

На този свят има момичета, на които добрият им нрав и чисто сърце не им позволяват да имат по два любовника наведнъж.

 

И най-хубавата девойка не може да даде повече от това, което има; и най-преданният приятел не може да премълчи повече от това, което не знае.

 

Ако кажеш на жената, че има най-красивите на този свят очи, то тя ще ти обърне внимание, че краката й съвсем не са лоши.

 

Алфред дьо Мюсе по други теми

Всички неприятни неща, които най-злият враг може да ви каже в очите, са нищо в сравнение с тези, които най-добрите ви приятели говорят зад гърба ви.

 

Неизвестността е най-непоносимото от всички мъчения.

 

Нито едно чувство не се ражда толкова бързо, както антипатията.

 

Във всеки забележителен стих на истинския поет се съдържа два-три пъти повече, отколкото е казано – останалото трябва да си го допълни самият читател.

 

Може двадесет години да се колебаеш, преди да направиш някоя стъпка, но когато я направиш, вече не можеш да отстъпиш назад.

 

 

Алфред дьо Мюсе (1810-1857) е френски поет-романтик, драматург и романист. Роден е на 11 декември 1810 г. в Париж. Умира на 2 май 1857 г.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".