Рубрики
Начало » Интересно » Анимирана история за Деня на Свети Валентин

Анимирана история за Деня на Свети Валентин

 

st valentine

 

Андре Оенторо от Индонезия създава анимирана история за Свети Валентин. В него се разказва (на английски) за романтичен свещеник Валентин, който се противопоставя на забраната на римския император Клавдий II младите легионери да се женят. Това се случва през III век. Римската империя имала остра нужда от войници за походите си. Клавдий II смятал, че женените легионери не се вълнуват от слава и победи и затова издал указ, с който им забранява да сключват брак.

 

video sveti valentin 280

 

Свещеникът обаче се противопоставил на това решение и започнал да венчава тайно легионерите и техните любими. Императорът научил и заповядал Валентин да бъде хвърлен зад решетките. Там свещеникът се влюбил в дъщерята на надзирателя на затвора. Преди да бъде екзекутиран, той й написал любовно писмо и се подписал „Твой Валентин”. Така свършва анимираното филмче.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.