Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Джентълмен » Бразилец превръща позициите на птици върху електрически жици в ноти и красива музика

Бразилец превръща позициите на птици върху електрически жици в ноти и красива музика

 

brazilec ptici noti

 

Представете си.

 

Виждате птички, накацали на електрически жици. Снимате. А след това позициите на тези птички са превърнати в ноти и така е направена прекрасна музика.

 

Точно това се случва.

 

Талантливият бразилец Жарбас Аниели вижда хубава фотография с птици, поставя ноти на техните позиции и създава музика. Оформя всичко във видеоклипче, което удивява.

 

 

В YouTube Жарбас Аниели е разказал цялата история как му хрумва тази идея:

 

„Една сутрин четох вестник, видях снимка с птици на електрическите жици. Изрязох снимката и реших да направя песен като поставям ноти на точното местоположение на птиците. Бях любопитен да чуя каква мелодия ще се получи.

Снимката беше публикувана в един от най-големите бразилски вестници „O Estado de São Paulo“ на  27 август 2009, направена е от Пауло Пинто.“

 

 

brazilec ptici noti 2

 

Жарбас Аниели се определя като мултимедиен артист. Той използва филми, снимки, фотографии и музика, за да изрази своите идеи. Създава студиото си AD Studio през 2001 г. в Сао Пауло, Бразилия. То става бързо разпознаваема марка в световен мащаб със своите реклами, музикални клипове, късометражни филми, интернет и тв продукции и саундтраци. Има редица международни награди от престижни фестивали.

 

 

 

източник: Jarbas Agnelli

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.