Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Богатата закуска в едно елегантно гръцко хотелче в китното градче Платамонас

Богатата закуска в едно елегантно гръцко хотелче в китното градче Платамонас

Пътеписи от Гърция

 

Hotel Rastoni zakuska 1

 

Богата, вкусна закуска в приятно, елегатно хотелче на метри от морето. Усмихната млада стопанка, която притеснено пита дали имаме нужда от още нещо. А масата ни беше вече отрупана с всевъзможни вкусотии, на които се наслаждавахме.

 

Hotel Rastoni 9

 

Всичко беше прясно, току-що приготвено и поднесено с много вкус. А най-важното – ухаеше много съблазнително.

 

Hotel Rastoni 10

 

Това са ни приятните спомени от закуската в стилно семейно хотелче „Растони“ в китното градче Платамонас, разположено между митичната планина Олимп и Егейско море.

 

Hotel Rastoni 8

 

Избрахме хотелчето набързо през сайта Booking. Рядко се среща за някой хотел да се дават не само високи оценки, но и да се радва на толкова възторжени коментари.

 

Hotel Rastoni 2

 

Закуската в хотела беше оценена много позитивно от редица гости преди нас, а като наблюдавах и хората от съседните маси – определено се усещаше и тяхното задоволство от храната и внимателното обслужване.

 

Hotel Rastoni 4

 

Платамонас се оказа прекрасна спирка между София и Атина. Бяхме само за една нощувка, но още щом влязох в хотела, погледнах към морето от нашето балконче, и си казах, че това е от местата, където ми е приятно да бъда и ме предразполага да пиша.

 

rastoni terasa

 

Градчето е много китно.

 

rastoni terasa 2

 

Над него се намира добре запазената Платамонска крепост, която придава още по-романтични нотки към цялата атмосфера в района.

 

platamon krepost

 

През априлската ни почивка липсваха многото туристите, които са навсякъде през летните месеци. Срещаха се най-вече семейства или двойки пътешественици, които обикаляха из Гърция и спираха на различни приятни места.

 

Hotel Rastoni 7

 

Спокойно се наслаждаваха на прекрасни гледки, хубава храна и забележителни местности.

 

Усмихната млада стопанка на хотелчето беше в напреднала бременност, но изглеждаше прекрасно. Разделихме се много приятелски.

 

rastoni hotel

 

При някое друго наше гостуване милото им семейство вече ще се радва на ново попълнение.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Вкусна вечеря в Ψαροπούλα – най-добрата таверна в Платамонас >>

Забележителности около планината Олимп в Гърция >>

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".