Рубрики
Начало » Интересно » ДОБРО ОБЩЕСТВО » Богатите китайски и руски студенти наемат луксозни апартаменти в Лондон

Богатите китайски и руски студенти наемат луксозни апартаменти в Лондон

 

chelsea-869040_640

 

Богатите китайски, руски и малайзийски студенти плащат средно по 1500 лири (над 4100 лева) наем на седмица за луксозни апартаменти в престижни райони в Лондон, съобщава агенцията за недвижими имоти E J Hharris, цитирана от Бизнес инсайдър. Жилищата обикновено са в най-желаните лондонски райони Mayfair, Knightsbridge и South Kensington.

 

Богатите студенти търсят просторни жилища в района на Sloane Square – мястото, по чието име е кръстена известната елитна английска прослойка Sloan Rangers.

 

Апартаментите са идеални. Спалните в тях са безупречни. Баните са като в 5-звездни хотели, коментират от E J Hharris.

Най-богатите чуждестранни студенти дори плащат наем от 5000 лири на седмица за огромни жилища, в които само една от спалните е с размери, които са по-големи от тези на типичните апартаменти в британската столица.

 

 

От агенцията споделят, че 20% от наемателите в тази част на Лондон са студенти, а 50% от тях са чуждестранни студенти.

 

 

Изглежда високите цени не притесняват богатите чуждестранни студенти. Точно за най-престижните райони в агенцията са получили 500 запитвания от младежи от цял свят.

 

Най-богатите китайски, руски и малайзийски студенти харчат около 72 000 лири годишно за имоти под наем в най-търсените райони в Лондон.

 

По данни от агенцията, в Лондон учат над 107 000 чуждестранни студенти. Доходите от техните наеми са общо 600 милиона лири.

 

Основната причина, поради която чуждестранните студенти наемат толкова големи жилища, е, че при тях често гостуват техни приятели или семействата им, когато идват в Лондон.

 

Въпреки че британците явно гледат странно на манията да се наемат за чуждестранните студенти големи жилища в Лондон, хазяите определено харесват младежите като добри наематели.

 

„Чуждестранните студенти са изключително ученолюбиви. Отнасят се много сериозно към своето обучение в Лондон. Те са тихи, трудолюбиви и подредени. Изключително добри наематели са.“

 

Чуждестранните студенти, които предпочитат по-скромни имоти, наемат тристайни апартаменти в Notting Hill, South Kensington, Shepherds Bush или Bayswater. Те се отдават под наем за суми от 500 до 600 лири на седмица, съобщават от агенцията.

 

Ориентир за наемите на жилища в по-централните части Лондон

 

(източник: E J Hharris)

 

За наем между 300 и 500 лири на седмица може да се наеме едностайно жилище в централните части на Лондон – Shepherd’s Bush, Holland Park и Bayswater. Обикновено това са търсени апартаменти от млади хора, които сега са завършили и почват първата си работа или пък семейства на възраст между 25 и 35 години, които искат се придвижват пеша.

 

За наем между 500 и 1000 лири на седмица може да се наеме едностаен или двустаен апартамент в районите Notting Hill, Marylebone и East Mayfair. Много студенти от заможни семейства си вземат такива апартаменти. Другите наематели в тази категория са корпоративни служители от Америка или Европа, които се местят да работят в Лондон и ще живеят със семействата си.

 

За наем между 1000 и 2000 лири на седмица може да се наеме двустаен апартамент в районите Mayfair, Belgravia or Marylebone. Обикновено наемателите са известни личности, които търсят луксозни имоти или корпоративни служители, които се местят в Лондон за 3 години.

 

За наем между 2000 и 4000 лири на седмица може да се наеме двустаен или тристаен луксозен апартамент в Belgravia, Mayfair и Knightsbridge. Обикновено наемателите са CEO или висши мениджъри в банковия и финансовия сектор.

 

За наем между 4000 и 6000 лири на седмица може да се наеме тристаен или четиристаен апартамент или къща на най-добрите адреси в най-престижните райони в Belgravia, Mayfair и Knightsbridge. Наемателите са CEO, висши мениджъри и директори на световни компании.

 

За наем между 6000 и 8000 лири на седмица може да се наеме апартамент или къща за посолство в Mayfair, Belgravia or Knightsbridg. Обикновено наемателите са от Африка, Близкия изток и Азия.

 

Наеми над 8000 лири на седмица обикновено плащат наематели от руски, азиатски или африкански произход, които са натрупали състояние от продажба на стоки или са свързани с енергетиката или финансите.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.