Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Виртуална разходка из България с Google Street View

Виртуална разходка из България с Google Street View

google map sofia2Днес за многозина работният ден вероятно не е бил много ползотворен. Но е простимо. Разбира се – намеквам за Google Street View и виртуалните разходките из България. Нормално е всеки да се изкуши и да погледне как Гугъл е видял неговата улица, жилище, кола.

Аз също го направих и открих нашата улица.

Хахааа, Гугъл не може всичко! Няма как да е напълно актуален.

България е 48-мата страна в света, където услугата на Гугъл е достъпна. Заснемането на обектите у нас започна преди година. Отнело е около 9 месеца – снимки, тяхната обработка, наслагването им на картите и активирането на услугата.

Как можете да разгледате и вие вашата улица, град и други забележителности из България?

Отидете на maps.google.com, напишете в полето за търсене вашия адрес или пък името на някой град. След това натиснете едно жълто човече (на карта в горния ляв ъгъл) и можете да започнете разходката.

google map sofia

Сега се замислих, че услугата би била много интересна и любопитна и за българи, които отдавна не са били в България. Сетих се за няколко близки приятели, на които ще пиша за новината. Убедена съм, че ще им бъде приятно поне виртуално да се разходят из страната ни.

 

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.