Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Как камелията става любимото цвете на Коко Шанел и символ на марката Chanel?

Как камелията става любимото цвете на Коко Шанел и символ на марката Chanel?

Легенда за камелията, станала символ на голямата любов на Коко Шанел

 

coco chanel camellia 2

 

Камелията се е превърнала в един от символите на модната марка Chanel. Може да се види върху дрехи, бижута, чанти, а дори и обувки. Това е любимото цвете на Коко Шанел.

 

coco chanel cvetya

 

Зад този символ стои една лична история на мадмоазел Коко Шанел. Тя е свързана с голямата любов в живота й – Артър „Бой” Капел. Първият букет, който й подарява „Бой“ Капел е от камелии.

 

„Бой“ Капел е млад, чаровен и заможен англичанин. Той е първият човек, който е повярвал в нейните способности. „Бой“ помага финансово на бизнеса й и тя успява да отвори свой бутик.

 

Sem_Chanel_Capel

 

Между Коко и „Бой“ Капел пламва голяма любов. Връзката им е страстна. За съжаление приключва с трагедия през 1919 година. „Бой“ Капел загива в автомобилна катастрофа. Коко Шанел се зарича никога да не обича друг мъж така, както е обичала „Бой“ Капел.

 

„След като загубих Капел, загубих всичко“, споделя Коко Шанел.

 

 

„Бой“ Капел оставя трайна следа в сърцето на Коко Шанел, а камелията от първия букет започва да се появява в колекциите й. Коко показва как една силна жена може да увековечи своята любов.

 

 

Камелията в дрехите и аксесоарите на Chanel се превръща в символ на тяхната прекрасна любовна история.

 

 

coco chanel camellia 4

 

Един век след първия букет от камелии, които получава Коко Шанел от „Бой“ Капел, камелията отдавна си е завоювала своето място сред символите на известната марка Chanel.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.