Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » На чай и традиционен неаполитански сладкиш във Вомеро

На чай и традиционен неаполитански сладкиш във Вомеро

Пътеписи от Италия

 

 

vomero chaj napoli 1

 

Сладкарничка в богатия неаполски квартал Вомеро ни приюти в един дъждовен следобед. Беше вече около 5 часа. Имахме големи планове за разходка из града, но дъждът беше проливен и набързо съкрати обиколката ни. С такси се прибрахме от крайбрежните централни улички до Вомеро, където колата ни беше оставена на паркинг. Бяхме с мокри дрехи от дъжда и търсихме заведение, в което да пием топла напитка.

 

vomero

 

Направи ни впечатление, че повечето заведения в Неапол, а в близките райони, не бяха отоплявани. За топлите дни няма проблем, но имаше 2 много лоши дни по време на нашия престой и се чувствах неуютно в студените ресторантски зали. Когато времето беше хубаво, масичките навън бяха перфектен вариант, но този път търсихме нещо топло или поне топли напитки. Така попаднахме  в това заведение. Предлагаха чай, кафе и доста сладкиши. Аз си избрах традиционния коледен сладкиш за Неапол – малки тестени топчета с разноцветна украса.

 

Фоторазказ

 

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".