Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Какви дамски чанти носят богатите майки в Ню Йорк?

Какви дамски чанти носят богатите майки в Ню Йорк?

Наръчник за дамските чанти на богати майки в Ню Йорк

 

"Дневниците на бавачката"

„Дневниците на бавачката“

 

Богатите майки в Ню Йорк често са възпитанички на престижни университети от „Бръшляновата лига“, пише в бестселъра „Приматите от Парк авеню“. Дори някоя от тях може да има и докторска степен. Но когато се омъжат за богат съпруг от Манхатън, те се посвещават на семейството си. Имат по много деца – „3 е новото 2″, но изключително впечатление правят семействата с по 5-6 деца. Грижат се за тях. Цел номер едно е децата да влязат в престижна детска градина, после в престижно училище и след това в престижен университет. Ангажимент на майката е и грижата за подходящата среда на семейството – това ще помогне и на децата им при създаване на контакти и за успешно бъдеще, и на съпрузите им за израстване в кариерата или за привличане на инвеститори или партньори.

 

"Дневниците на бавачката"

„Дневниците на бавачката“

 

Трябва да управляват добре и домакинството, а така също към техните ангажименти спада и грижата за дома – обикновено луксозен имот в Ню Йорк и втори дом на брега в Хамптънс. Полагат и изключителни грижи, за да изглежда винаги перфектно. В края на финансовата година обикновено получават и „съпружески бонуси“ от мъжете си – пари, с които могат да си купят каквото искат и най-честата мечта е: чанта Birkin на луксозната марка Hermès.

 

Как се обличат богатите майки от Парк авеню?

"Дневниците на бавачката"

„Дневниците на бавачката“

 

Богатите майки винаги се обличат стилно и със скъпи дрехи.

 

Но те все едно имат няколко „униформи“, разказва Уенсдей Мартин в бестселъра си „Приматите от Парк авеню“.

 

Тези „униформи“ обаче им пестя време в ежедневието. Не се чудят как да се обличат, когато бързат за някоя детска площадка. Отделно спазват правилата на средата, към която принадлежат – какви чанти, обувки и дрехи и от какви марки могат да се носят.

Има нещо като неписан наръчник как да се обличат богатите майки от Горния ийст сайд (Upper East Side). В тази публикация ще посоча само чантите, а в други статии ще опиша харесвани марки за обувки, дрехи и аксесоари.

 

Какви чанти носят богатите майки от Парк авеню?

 

"Дневниците на бавачката"

„Дневниците на бавачката“

 

Богатите майки от Парк авеню носят чанти само от няколко супер луксозни френски марки – Céline, Chanel и Hermès. Някои от чантите са за ежедневна употреба и водене на децата до детската площадка или на детски партита. Други са за малко по-официални събития. Но по-голямата част от живота на тези майки всъщност се „върти“ около децата. Затова и „униформите“ им са за по-ежедневни случаи.

 

Céline

Céline MICRO LUGGAGE HANDBAG; източник: celine.com
 

Това е луксозна френска марка. Създадена е през 1945 г. от Céline Vipiana. През 1996 г. става притежание на групата LVMH.

 

Céline Luggage Bag – моделът на картинката струва 1700 евро

 

Céline MICRO LUGGAGE HANDBAG източник: celine.com

Céline MICRO LUGGAGE HANDBAG; източник: celine.com

 

 

Céline Nano Luggage Bag

 

Celine Nano Handbag

Celine Nano Handbag

 

Céline Trapeze Bag – цената на този модел е 2100 евро.

 

Céline Trapeze Bag източник: www.celine.com

Céline Trapeze Bag; източник: celine.com

 

 

Chanel

 

Chanel large Boy Bag

 

източник: chanel.com

източник: chanel.com

 

 

Hermès

 

Hermès Evelyne – цената на тази чанта от снимката е 3375 долара.

 

Hermès Evelyne; източник: hermes.com

Hermès Evelyne; източник: hermes.com

 

Hermès Jypsiere – цената на показаната чанта на снимката е 9750 долара

 

Hermès Jyrsiere; източник: hermes.com

Hermès Jyrsiere; източник: hermes.com

 

 

Kelly

 

Цените на чантите Kelly са огромни. Вижте тук историята на тази чанта, която е кръстена на красивата Грейс Кели – актриса и принцеса на Монако.

 

Hermès Kelly

Hermès Kelly

 

 

Birkin

 

Това е най-известната, най-желаната и най-скъпата чанта в света. Цените се движат между 10 000 долара и 80 000 долара, но могат да наскочат и 200 000 долара. Дори и да има човек пари за нея – пак не може да отиде ей-така в някой магазин и да си я купи. Чака се с години. Доскоро е имало и лист на чакащите.

Богатите майки от Манхатън обикновено носят чантата Birkin на градински партита през пролетта и в началото на есента. На почит са 30-сантиментровата Birkin в златисто и 35-сантиметровите в черно, дънково синьо или в златисто.

 

Hermes Birkin

Hermes Birkin

 

Това са чантите, които носят богатите майки от Парк авеню. Колкото и да са красиви или модерни някои други чанти, никоя майка от тази среда не ги купува.

 

 

Правилото е:

 

Щом никоя богата майка досега не е носила такава чанта, значи не трябва да се носи такава чанта.

 

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.