Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » 20 неподвластни на времето съвета как да бъдете момиче от класа

20 неподвластни на времето съвета как да бъдете момиче от класа

 

coco_before_chanel

 

Изискана, стилна, учтива, уверена, състрадателна, отговорна, доволна от това, което е – това са най-важните черти на всяко момиче от класа. Едва ли е най-популярната мечта в момента на голяма част от тийнейджърите, но съветите са от тези, които винаги оцеляват при всякакви моди и човек никога не съжалява, че ги е следвал.

20 неподвластни на времето съвета как да бъдете момиче от класа

1. Изберете добре своите битки – за много малко „битки“ наистина си заслужава да се „биете“. Изберете си тези, при които трябва да защитите някого, който не може да го направи сам (деца, хора с проблеми, животни).

2. Избирайте внимателно своите приятели! Бъдете предпазливи в отношенията си с тези, които се появяват, за да се насладят на караниците и гнева ви. Ако някой е груб с вас, най-добре е да го игнорирате напълно или ако искате да разрешите проблема, изчакайте напълно да се успокоите и после обяснете вашата позиция и какво ви е нагрубило в неговото поведение. Опитайте се през цялото време да бъдете учтиви, но покажете дистанцирано поведение. Никога не падайте на неговото ниво. Най-важното – обградете се с позитивни, вежливи хора, които имат подобен на вашия начин на живот – интелигентен, възпитан и от класа.

3. Трябва да си изградите чувство за стил! Четете много по темата коя дреха с какво може да се съчетае. Не се подхлъзвайте лесно по най-новите модни течения. Най-добре е да си изградите собствен стил. Бъдете скромни в облеклото си. Избягвайте дрехи, които се свързват с лошия вкус – изключително ниски деколтета, много къси поли, показване на корема. Тези дрехи са знак, че това момиче не само няма добър вкус, но и не уважава себе си и тялото си. Тениски с неподходящи думи, лога или сексуални намеци говорят само за едно – това момиче отчаяно търси внимание. Едно момиче от класа никога не е отчаяно за внимание.

Избягвайте ненужните татуировки, пиърсинги. Те носят силни послания към другите. Колкото и да не е точно знак за уменията на даден човек, все пак говорят много. Представете си, че кандидатствате за хубава работа след време и дадена татуировка с отрицателни послания ви е съвсем видима. Винаги мислете внимателно и за много време напред преди да си направите татуировки или пиърсинги. Обикновено се вземат емоционални решение в момент на твърде лично усещане или събитие, а ако после всичко се промени? Ако се чудите как дадена татуировка или пиърсинг ще повлияе на живота ви, но искате да се себеизявите – най-добре наблегнете на други форми: поезия, рисуване, хобита и т.н.

Не си боядисвайте косата в неестествени цветове!

4. Обръщайте изключително внимание на добрата хигиена! Сресвайте косата си, която винаги трябва да е чиста, грижете се ноктите ви да са чисти и спретнати, мийте си зъбите и вземайте често душ. Когато си слагате парфюм, не забравяйте, че трябва да го използвате пестеливо. Той не би скрил лошата хигиена. Грижете се за кожата си, мийте лицето си всеки ден, слагайте слънцезащитен крем и шапка за сянка през горещите дни. Правете си маска всяка седмица.

5. Избягвайте грозни навици – гризене на нокти, изпукване на кокалчета, лапане на коса и т.н.

6. Говорете спокойно! Това показва учтивост. Ако говорите на висок глас, това отново е знак, че отчаяно търсите внимание. Говоренето на висок глас на обществено място е крайно невъзпитано и показва неуважение и към околните. Винаги слушайте внимателно какво ви казват другите и ги гледайте в очите, когато разговаряте.

7. Трябва да имате добра стойка! Това показва не само класа, но и е важно за вашето здраве.

8. Винаги трябва да имате зряло и отговорно поведение по време на партита. Партита са важни за социализацията ви. Говорете внимателно и тихо и не монополизирайте цялото внимание. Ако трябва да пиете, пийте изключително малко. Пияните дами не са дами от класа. Ако сте непълнолетна, никога не пийте!

9. Научете се да комуникирате на високо ниво! Момичетата от класа никога не говорят на сексуална тематика и на „боклучави“ теми. Те трябва да говорят за по-стойностни неща – книги, изкуства, политика, актуални събития, мода, пътувания. Обогатете своя речник. Никога не използвайте жаргон и нецензурни думи. Избягвайте да отправяте расистки и други подобни коментари.

10. Четете много книги!

11. Подбирайте правилно думите си! Изисканата дама слуша много повече отколкото говори. Не използвайте думи, на които не знаете значението! Използвайте думи, които най-добре ви подхождат. Не коригирайте другите, когато правят граматически грешки например. Има хора с различно образование, семейна история и среда и не всички са успели да получат най-доброто в училище и в дома си.

12. Усмихвайте се! Хората от класа са винаги приятелски настроени хора и усмивката озарява лицата им. Дори и шеговито да го погледнем – това е най-евтиният начин да подобрите външния си вид.

13. Бъдете мили! Ако сте момиче от класа и искате да ви харесват, бъдете мили и се усмихвайте! Това винаги действа. Не е изискано да бъдете груби.

14. Винаги бъдете любезни и приятелски настроени към хората, които ви обслужват (например, сервитьори и т.н.). Ако наистина искате да знаете кой е добре възпитан и класен, погледнете как се отнася към тези с по-нисък социален статус, а не как реагира пред равни или пред началниците си. Нещо важно за възпитанието на момчетата, което трябва рано да научат, но е хубаво да се види и от момичетата: „Не е важно дали тя е дама, важното е, че аз съм джентълмен“. По подобен начин трябва да се обучават и момичетата – трябва да уважават другите без значение какви са в обществото.

15. Грижете се за доброто си образование! Така както е важен външният вид за едно момиче и тя трябва да полага грижи за него, за да е харесвана, така трябва да се грижи и за нещо още по-важно – своето образование. А и нещо полезно – ще имате достатъчно познания и интереси, за които да говорите, когато се включва в разговор.

16. Гордейте се със своите умения и таланти! Те показват нещата, от които се интересувате – пеене, танци, рисуване, музикални инструменти, фотография, спорт и т.н.

17. Не бъдете разглезени и надменни, а отговорни! Освен ако не сте в ресторант и има сервитьори, които се грижат за обслужването, на другите места едно момиче от класа трябва само да се грижи например за боклука си и не трябва да очаква някой друг да свърши тази „мръсна работа“. Не бъдете разглезени и надменни, а винаги благодарете на хората, които ви помагат.

18. Бъдете социално ангажирани!

19. Бъдете настоятелни, но не и властни! Демонстрирайте зрялост, доверие, знания. Класата изисква баланс и най-добре е да бъдете уверени, но не властни.

20. Бъдете интелигентни!

classy girl

източник: из WikiHow

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.