Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Обяд сред плюшени мечета в ресторант „De Beren“ в Делфт

Обяд сред плюшени мечета в ресторант „De Beren“ в Делфт

Пътеписи от Холандия

De Beren Delft 6

 

На площад Beestenmarkt („Пазар за животни“) е пълно с хубави заведения. Оформя се приятен квадрат от постройките, а центърът му е зает от градина, в която са разположени маси и столове на всички околни кафенета и ресторанти. Сервитьорите притичват и носят храната и напитките.

 

De Beren Delft 4

 

В това каре най-често сме сядали за хубав ментов чай и за парче ябълков пай от Kobus Kuch. Два пъти сме посещавали и Ribs Factory. За един октомврийски петъчен обяд избрахме и ресторант, в който досега не бяхме влизали. Имаше нещо интересно, което ни привлече – плюшени мечета. Предпочетохме вътрешната зала, а не градината навън.

 

De Beren Delft 5

 

Ресторантът се казваше De Beren („Мечките“). Съществува от 1984 година. Най-голямата атракция са многото плюшени мечета, които са разположени като част от интериора. Имаше мечета по тавана, на масите, до бара и къде ли не.

 

De Beren Delft 7

 

Избрахме от менюто типични ястия, които се предлагат за обяд в Делфт – доматена супа и апетитни бургери.

 

De Beren Delft 8 De Beren Delft 9 De Beren Delft 10 De Beren Delft 11

 

De Beren са верига ресторанти, става ясно от сайта им. Има и в други градове.

 

De Beren Delft 3

 

Когато се спряхме на този в Делфт – следвахме няколко критерия: да е с уютна атмосфера, да е някой, в който не сме били, да не е пицария (макар че сме фенове на пицариите и италианските ресторанти, но в този момент искахме нещо друго), да работи по обяд. Много ресторанти не работят по обяд в Делфт – това ми направи впечатление от двете ни посещения в града. Така ресторантчето с плюшените мечета ни примами и приюти в хладния октомврийски ден.

 

De Beren Delft 1

 

Храната не беше нещо зашеметяващо, но и ние не търсехме място за дълъг и запомнящ се обяд. Важният акцент през този ден ни беше друга – велоразходка из Делфт.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".