Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Домовете в синьо и бежово се продават по-скъпо

Домовете в синьо и бежово се продават по-скъпо

 

colonial-room-286338_640

 

Интересно проучване провеждат от американската агенция за имоти Zillow. Анализират 32 000 фотографии от продадени къщи и установяват, че синият цвят много помага за бърза продажба на имотите. Другият цвят, който много допада на купувачите е бежовият. При синьо и бежово в дома те са склонни да дадат повече пари за жилището.

 

Синя баня

Когато банята е в светлосиньо, изненадващо имотът става атрактивен за купувачите и се продава на по-висока цена. От агенцията са засекли, че за американския пазар синя баня е равно на 5440 долара повече от очакваното.

 

Синя кухня

Ако кухнята е в синьо или светлосиво, това също се оказва добър вариант за бърза и изгодна продажба на имота. Изчисленията на Zillow за американския пазар сочат 1809 долара повече.

 

Сини детски стаи

Стаите на децата също е добре да бъдат в синьо, ако се цели после бърза продажба. Ако детските стаи са в този цвят, купувачите са склонни да платят по-висока цена. От Zillow посочват, че така имотът се продава с 1856 долара повече.

 

Бледосиня трапезария

Трапезарията също трябва да бъде в бледосиньо или бледосиво, ако целта е след това този имот да се продаде бързо и изгодно. Ако трапезарията е в тези цветова, имотът се продава с 1926 долара повече.

 

Хол в кафяво или бежово

Домовете с всекидневни в бледокафяво и светлобежово също се продават много добре. Според Zillow – за 1926 долара повече.

 

Бежово-сива къща

new-home-1540871_640

 

В какъв цвят е самата къща, това също влияе много на сделката. Американците бързо купуват къщи, ако са в бежово-сивата гама, показва проучването на Zillow.

Синя входна врата

 

Ако входната врата е тъмносиня, това също грабва купувачите. Тази тъмносиня врата може да помогне за сключване на изгодна сделка – изчисленията сочат 1514 долара повече.

 

Няма данни дали проучването е валидно и за други държави. Цветовете в даден дом зависят от различни фактори. Националните особености и предпочитания много влияят, но има и модни тенденции, които пробиват държавните граници и винаги е възможно влияние.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".