Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Какво подсказват дрехите за даден човек?

Какво подсказват дрехите за даден човек?

 

shirts-428600_640

 

Дрехите са голям издайник що за човек е даден мъж или жена. Направени са много психологическите изследвания какво дрехите казват за хората, които ги носят и са изведени някои много интересни връзки.

 

1. Различните цветове на дрехите подсказват различни неща за даден човек. 

 

Черното подсказва сериозност и също е сигнал, че този човек няма да приеме „Не“ за отговор.

Бялото излъчва честност и невинност. Обвиняемите често се явяват в съда в бели дрехи.

Сивото се свързва с неутралност. Много добър цвят е за бизнес.

Оранжевото не се препоръчва за дреха. Това е първият цвят, който привлича вниманието, но и първият, който уморява очите.

Червеното дава енергия и страст. Ако искате да събудите аудиторията си и тя да ви слуша, носете червено.

 

shirts-428627_640

 

Най-интересни са резултатите за червеното.

Когато някой е облечен в червено, той става по-атрактивен за противоположния пол. Изследване показва, че мъжете оценяват жени, облечени в червено, като по-атрактивни. Учените доказали, че този цвят продължава да се свързва в човешкия мозък с възпроизводството.

Направени са два експеримента.

При първия има две жени. Едната дама носи червена блуза, а другата – зелена. Мъжете попитали дамата в червено по-интимни въпроси.

При втория експеримент отново са две жени. Едната дама е в червена блуза, а другата в синя. Мъжете предпочели да седнат до дамата в червено.

Направен е и друг интересен експеримент.

Момичета на възраст около 20 години трябвало да бъдат стопаджийки. Всяка от тях била в различен цвят тениска. Имало в момичета с черна, бяла, червена, синя, зелена и жълта тениска. Оказало се, че най-много мъже шофьори спрели при момичетата, които били с червени тениски. При жените шофьори не било намерена връзка с цвета на тениските при стопаджийките.

 

2. Когато човек се облича по-младежки, изглежда по-здрав.

 

Човек изглежда наистина по-интелигентен, когато носи очила, доказва друго проучване, но и доуточнява, че с очила човек е по-малко атрактивен.

Според трето изследване, може да се изведе формула, на базата на която да се предскаже колко ще трае даден брак като основно се следи дължината на роклята на съпругата.

 

3. Човек носи маркови дрехи, защото иска да изглежда с по-висок статус и очаква хората да го уважават.

 

lacoste

източник: http://global.lacoste.com

 

 

Проведени изследвания показват, че носенето на дрехи от луксозни брандове наистина може да е печеливша социална стратегия. Направени са експерименти като са сложени фалшиви етикети на известни марки върху обикновени дрехи. Веднага се е променило отношението на другите към хората, които носят тези дрехи. Луксозните марки се оказват дори добра инвестиция за хората, които искат бързо да се издигнат в социалната стълбичка и да получат уважение от другите. Веднага получават по-добро отношение.

 

4. Официалните дрехи подсказват съвестност.

 

Тъмните дрехи говорят за невротичност.

По-разхвърлен стил или дрехи, които се различават от общоприетите, говорят, че този човек е отворен за нови неща.

Дрехи с цепки или пък скъпи дрехи подсказват нарцисизъм при жените.

 

5. Хората се доверяват повече на доктори, които са в бели дрехи. 

Хората обичат музиканти, които се обличат така, както се очаква от тях да бъдат облечени. Трябва да се има предвид жанра. Също така дрехата не трябва да разсейва, а и да бъде съобразена с движенията на тялото.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.