Рубрики
Начало » Блог » Дървените музиканти в Боровец

Дървените музиканти в Боровец

Пътеписи от България

 

borovetz durveni muzikanti

 

Точно до лифта в Боровец има няколко заведения. В едно от тях, сякаш срамежливо встрани, са тези дървени музиканти, които много освежават атмосферата.

 

Поседнахме в близост до тях след приятна разходка в Рила.

 

rila planina 19

 

На съседната маса стояха закачлива група пенсионери, които дори се самопредложиха да ги снимам, тъй като всички медии много ги харесвали и постоянно ги снимали. Не се възползвах от поканата, но определено им се възхитих за веселяшкия дух. Разказваха си как едната дама и единият господин са се запознали. Той бил вече около 26-годишен, а тя завършвала училище. И оттогава са все заедно, докато смъртта ги раздели. Всички старци бяха толкова сладкодумни. Единият припомняше как на една среща купил салам Камчия и веднага уточни, че едно време бил много вкусен. Като го слуша човек, няма как да не реши, че това е най-вкусният деликатес. Толкова хубаво разказваше. Дори и на мен ми се прииска да го пробвам, макар и да го помня и никога да не ми е бил любим. Но сега вече неговите качества бяха обогатени от историята на симпатичния дядо и изкушаваха.

 

borovetz bar

 

Ние поседнахме за освежаващи напитки. Бяхме далеч по-скучна групичка. У пенсионерите се долавяше оня закачлив дух, който рядко се усеща в по-младите поколения. А и се бяха заредили с енергия от планината. Направо грееха от щастие.

 

borovetz frape zvetya

 

Заведението беше симпатично. Ухаеха цветята от наредените саксии. Потърсих повече информация за него, за да разбера дали имат някаква история и дървените музиканти.

 

borovetz frape

 

Не открих, но разбрах от статии в медиите, че това местенце е високо оценено от английските туристи, които посещават Боровец.

 

borovetz bar2

 

Нашето семейно посещение тук беше документирано само със снимка на малкия ми син Вики до дървените музиканти.

 

borovetz durveni muzikanti viki borovetz

 

Единствено той все още има желание да бъде сниман и така успяваме да запечатеме приятни семейни спомени.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".