Рубрики
Начало » Интересно » Най-интересният хор за руски песни е от австралийци, които не знаят руски

Най-интересният хор за руски песни е от австралийци, които не знаят руски

 

dustyesky1

 

Хорът е от 28 мъже от градче в Австралия, които обожават да пеят руски песни, но никой от тях не знае руски, нито пък има връзка с Русия. Нарекли са се „Дастиевски“ („Dustyesky“) – име, което напомня на това на великия руски писател Фьодор Достоевски. Градчето им се казва Маламбимби (Mullumbimby), но за тях то вече е Маламград.

 

 

Хорът дори бил поканени да пее на Червения площад, но заради коронавируса, но могъл да замине. Самодейните певци, които се радват много и на руската водка, от своя страна отправили покана към руския президент Владимир Путин.

 

От „Дастиевски“ уточняват, че не се интересуват от политика, нито симпатизират на политическа система или правителство. Забавлението в редиците им е голямо и заразително.

 

„Момчешката банда на зрели мъже“ – така ги наричат в медиите.

 

 

Те не крият, че освен песните, ги свързва и водката, но преди всичко – забавлението. Идеята им хрумва преди 6 години след нощен купон, подкрепен с много водка.

 

„Хор за руски песни от мъже, които не знаят руски!? Странно е! Но идеята работи“, коментира изкуствоведка набиращата популярност на „Дастиевски“.

 

 

 

„Дастиевски“ не само си имат публика, която им се радва, канят ги на гастроли, но и медиите ги обожават. За „момчешката банда на зрелите мъже“ има редици репортажи, които са изпълнени с руска музика, изпълнявана от весяци на средна възраст.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".