Рубрики
Начало » Интересно » Единствените 5 начина да станете богати

Единствените 5 начина да станете богати

Възгледи на един „self-made“ милионер

 

man-871960_640

 

1. Възприемете начина на мислене на производител

Мислете не като потребител, а като производител. Това е голяма промяна, която трябва да извършите.

 

Ето няколко примера:

 

Потребителите ядат пици, производителите правят пици.

Потребителите гледат филми, производителите правят филми.

Потребителите търсят работни места, производителите осигуряват работни места.

 

Всеки милионер притежава мисленето на производител.

Само производителите могат да станат богати.

 

Първа цел на производителя е не да „яде“, а да „нахрани“ хората.

Разбира се, че има моменти, в които производителят също „консумира“, но това не е основната му цел.

Вместо да търси следващото си „ядене“, той се интересува повече от това да предостави следващото „ядене“ на някой друг.

 

pizza-329523_640

 

Няма значение тези производители какво предлагат – строят небостъргачи, пишат книги, правят пици, те са се научили да създават услуги и продукти, които да помагат на хората около тях.

 

„Ако изучавате внимателно поведението на милионерите, ще откриете, че почти всички предоставят ценен продукт или услуга за милиони хора. Когато възприемете техния начин на мислене – да бъдете производител, ще станете също богати“, пише Даниел Али в сайта Entrepreneur.

 

2. Да си знаете „цената на ден“

Колко струва вашият труд на ден? 10? 100? 500? 1000 лева?

 

„Има около 250 работни дни в годината. Знаете ли колко пари трябва да печелите, за да станете милионер? 4000! И вие ще стане милионер за една година“, пресмята Даниел Али.

 

Ако печелите например 100 лева на ден, опитайте се да ги удвоите. Помислете какво да правите, за да печелите два пъти повече.

 

„Когато започнах моя бизнес, аз печелех около 200 долара на ден. Тъй като не исках да остана на тази сума, намерих начин да подобря това, което предлагам на моите клиенти, а така ми се повишиха рязко доходите“, споделя Даниел Али.

 

Какво да направите, за да повишите „цената на ден“?

 

Ако си търсите работа, изпратете резюмета на два пъти повече работодатели.

Ако правите по 10 продажби на ден, опитайте се да направите 20.

Ако сте детегледачка и гледате 1 дете, създайте детска градина, за да предлагате грижи за 50 деца.

Но все пак, когато увеличавате работата си, това не трябва да бъде за сметка на качеството.

 

3. Научете се да правите жертви

Повечето хора се страхуват да правят жертви, защото си мислят, че ще загубят нещо. Жертвайте 20 лева, за да си купите книга, от която можете да научите много и да спечелите 20 000 лева.

 

За да станете богати, първо трябва да станете бедни. Само щасливците, спечелили от тото, и богатите наследници не трябва да жертват нищо. Всички други трябва да са готови да платят висока цена и да пожертват всичко. Трябва да сте готови да се справите с най-лошото, за да очаквате най-доброто. Ще има много пъти, когато ще трябва да отложите удоволствието, за да се фокусирате върху по-голямата цел, която винаги си струва накрая“, излага своята философия Даниел Али, който е бил много беден, но решава, че иска да забогатее и след няколко години става милионер.

 

Ето как да поемате рискове по по-разумен начин.

 

Задайте си въпроса:

 

„Какво е най-лошото нещо, което може да ми се случи, ако поема този риск?“

 

А след това се запитайте:

 

„Какво е най-доброто нещо, което може да ми се случи, ако поема този риск?“

 

Ще установите, че в повечето случаи не искате да поемете рискове, защото след това може да имате финансови затруднения.

4. Подбирайте си средата и заниманията

chainlink-691921_640

 

Убиец номер 1 на възможността за богатство е, когато човек се закотви на място, свързано с бедност.

Много хора стоят на места, където има само бедни.

Ако искате да забогатеете, махнете се от тези места. Иначе никога няма да забогатеете.

 

„Когато бях тийнейджър, играех баскетбол. Там имаше само негативни хора и ходехме на лоши места. Постоянно бях свидетел на псувни, пушене, неуважително отношение по време на играта. Въпреки че не участвах в тези простотии, аз все още съм продукт на тази среда, която дълбоко се е загнездила в мен и в моя живот“, разказва Даниел Али.

 

Много хора са толерантни към лошото обкръжение. Те не осъзнават колко коварно се стоварва върху тях цялото това насилие, клюки, драми и колко много им влияе и ще им влияе цял живот. Това ще ги обрече завинаги на бедност.

 

„Зарязах баскетбола и започнах да посещавам автосалони и луксозни жилища. Това промени моя живот“, доразказва Даниел Али своята история.

 

5. Използвайте вашите таланти

Всеки има някакви таланти. Някои имат много, други само един. Трябва да осъзнаете какви дадености имате и да ги използвате. Много често хората пренебрегват своите таланти. Не позволявайте това да се случи. Развивайте ги и се обграждайте с хора, които ще ги подкрепят.

 

Вашите таланти, умения, способности не винаги ще са очевидни. Училищата и работодателите рядко насърчават хората да използват своите таланти. Всички искат човек да се впише в средата, а не да изпъкне. И така в края на живота си всеки ще се пита защо не е използва таланта си.

 

„За мен ли? Аз просто исках да разказвам на хората моята история. Започнах да пиша статии и да държа речи. Така стигнах до милиони хора, независимо от факта, че бях зле в часовете по английски в училище.

Колкото повече използвате своите таланти и способности, толкова по-щастливи и богати ще бъдете. Вашите умения ще ви помогнат да успеете“, уверен е Даниел Али.

 

Престанете да мислите как да оцелявате! Започнете да мислите как да успеете!

 

Има много хубави неща в това да си богат. Бъдете готови да получите по-хубаво жилище, по-хубава кола, по-хубава храна, по-хубави дрехи, по-добри приятели.

 

courtyard-595831_640

 

Съветите са на Даниел Али, бизнес експерт и „self-made“ милионер. Те са споделени пред сайта Entrepreneur. Даниел Али придоби популярност с възгледите си за разликите между бедните и богатите. Самият той е бил много беден, но си изгражда стратегия как да забогатее и след няколко години вече се радва на първия си милион.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.