Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Бавно, красиво и луксозно по пътя към Долче вита

Бавно, красиво и луксозно по пътя към Долче вита

Ретро пътешествие из Тоскана и Лазурния бряг

road-trip-to-la-dolce-vita

 

Едва ли има по-романтично пътешествие от това, което предлага сладък живот, съчетаващ хубава храна, хубави гледки от Тоскана и Лазурния бряг и прекрасни хотели. А защо не и класическа ретро кола. Защо ли? За да се забравят бързите скорости на живота и да се усети пълната красота на цялото пътешествие.

 

road-trip-to-la-dolce-vita13

 

А ако всичко това е организирано от звездни хотели, удоволствието е гарантирано. Това вълшебно преживяване наистина съществува. Инициативата се нарича En Route to la Dolce Vita и е на известни хотели – Four Seasons Hotel Milano, Four Seasons Hotel Firenze и Grand Hôtel du Cap-Ferrat. Това е маршрутът, който са подготвили за почитателите на Долче вита.

 

dolce vita puteshestvie

 

Идеята е човек да се наслади максимално не само на красотата на Тоскана и Френската ривиера, на прекрасните хотели, но и да се върне към удоволствието от бавния живот и спокойното съществуване, при което се забелязва всеки детайл.

 

road-trip-to-la-dolce-vita3

 

Вместо с модерни, скоростни коли, за целта са осигурени класически ретро коли: 1960 Giulietta Spider (1960), 1958 Mercedes-Benz 190 SL Cabrio и 1956 Porsche 356A.

 

road-trip-to-la-dolce-vita4

 

Желаещите да се впуснат в това приятно забавление могат да отседнат в хотелите от инициативата.

 

road-trip-to-la-dolce-vita7

 

Могат да изберат два от тях, а може и в трите.

 

road-trip-to-la-dolce-vita6

 

Първо трябва да се избере откъде се тръгва. Има избор между Флоренция, Милано и Кап Фера (Франция).

 

road-trip-to-la-dolce-vita8

 

След това специалисти изготвят подходящия маршрут и препоръчват най-добрите спирки според интересите на пътуващите. Подбрани са и хубави ресторанти със звезди от Мишлен.

 

road-trip-to-la-dolce-vita2

 

Личен шофьор шофира след ентусиастите. Има връзка между двете коли и може да оказва всякакво съдействие – навигация, помощ, паркиране, пренасяне на багаж.

 

Ако няма да се спира в ресторант, а пътуващите искат да си направят някъде пикник, шеф готвачът на Four Seasons подготвя вкусни гозби.

 

По време на спирките в хотелите пътешествениците са настанявани в стаи с прекрасни гледки.

 

road-trip-to-la-dolce-vita5

 

Също така могат да се възползват от специални СПА процедури.

 

road-trip-to-la-dolce-vita14

 

Цените на пътешествието започват от 2700 евро (без ДДС). Допълнително се заплащат и хотелите. В специална брошура са описани всички условия.

 

 

Бавно, красиво, луксозно – това са основните усещания от може би най-романтичното пътешествие в наши дни – по пътя към Долче вита. Получава се съчетание на идеята за „бавен живот“ („slow living“), на пътешествията из красиви и интересни места и насладата от лукса. Запазва се принципът на концепцията за „бавен живот“ – да се получава удоволствие от това, което се прави, без значение дали става въпрос за разходка, хранене или взаимоотношения.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".