Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » На кафе в Etablì в центъра на Рим

На кафе в Etablì в центъра на Рим

Пътеписи от Италия

etabli 2 (1)

 

По време на почивката ни в Рим денят ни започваше с ароматно кафе в близкото заведение и с вкусна закуска, която ни сервираха там.

 

DSC02381

 

Сервитьорите бяха изключително усмихнати. Винаги се чувствахме като много специални гости.

 

DSC04462

 

Запомнила съм радушните им усмивки и приятните им поздрави, когато приключехме със закуската и се отправяхме по нашите туристически маршрути:

 

Ciao! Grazie!

 

Заведението Etablì се намира на няколко метра от малката пиаца дел Фико, където бяхме отседнали. А площадчето беше съвсем близо до пиаца Навона. На него цареше весел живот през целия ден и цялата нощ.

 

DSC02382

 

„Etablì – Food & Drinks“ е на първия етаж в сграда от 15 век в сърцето на историческия Рим. Обстановката е много приятна.

 

etabli (1)

 

Кафето е ароматно. Повечето посетители, италианци, само минаваха, пиеха бързо едно късо кафе на бара и тръгваха.

 

DSC02379

 

В Etablì има и пекарна и се предлагат сутрин топли хлебчета, кроасани, а така също вкусни кексчета и бисквити.

 

DSC03462

DSC04463

DSC04465

 

Винаги имаше и предложения за вегани.

 

DSC04464

 

Заведението отваряше врати в 7 часа сутринта, а през нощта работеше поне до около 2 часа. Всъщност беше приятно съчетание на кафене, пекарна, ресторант и бар. Имаше wi-fi и можеше да се плаща с карта.

 

DSC04459

 

Ако имате път към пиаца Навона в Рим и ако минавате през пиаца дел Фико, можете да поспрете в Etablì за едно кафе и някоя вкусотия. Приятно местенце е!

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".