Рубрики
Начало » Блог » Филмът за Китай „Мечти по китайски“ на Биляна Бонева-Атанасова можете да го гледате и в Интернет

Филмът за Китай „Мечти по китайски“ на Биляна Бонева-Атанасова можете да го гледате и в Интернет

 

kitaj film bilyana

 

Филмът „Мечти по китайски“ на сестра ми, Биляна Бонева-Атанасова, вече е качен на сайта на БНТ. Можете да го гледате тук.

Много ми хареса!

Научих много, а темата за Китай ми е интересна и следя новостите. Беше точно в стила на Биляна – с усет към детайла и чрез него човек научава много. Събеседниците й бяха много интересни. Ще видите българи, които учат и работят в Китай. Ще видите и китайски преводач, който от десетилетия се е отдал на любовта си към българския език. Освен това ще научите какви са плановете на Китай за следващите 5 години и как цялото население трябва да се замогне. Ще видите Китайската стена и Шаолин.

 

kitaj monasi film bilyana

 

А така също как изглежда един дом според законите на китайската хармония. Най-много се вглеждах в кадрите с китайските деца в класната стая и се опитвах да преброя по колко деца са в клас.

 

kitaj film biliana boneva

 

Китайските села също са нещо уникално. Всъщност приличаха повече на жилищни комплекси с големи блокове, но наоколо кипи селскостопански труд. А пък Пекин е направен като човешко тяло.

 

Изпитах истинска гордост от интересния филм на сестра ми.

 

Биляна Бонева-Атанасова е с журналистическо образование от Факултета по журналистика в Софийския университет. Преди това е завършила Английската гимназия в Русе. Следи международната политика от 17 години, а от 12 години е международен редактор в „По света и у нас“ в Българската национална телевизия. Заедно с Милен Атанасов са автори на популярното предаване „Зелена светлина“.

 

Поздравления на целия екип за прекрасния филм! Научих много. Много приятели ми споделиха, че са гледали филма и че са възхитени.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.