Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Разходете се из романтичната Верона и в красивата Тоскана с филма „Любовта на Жулиета“

Разходете се из романтичната Верона и в красивата Тоскана с филма „Любовта на Жулиета“

 

филм: "Любовта на Жулиета" (2010)

филм: „Любовта на Жулиета“ (2010)

 

Ако искате една приятна разходка из Верона и Тоскана и тя да е тематично осеяна с романтичната история на Ромео и Жулиета, филмът „Любовта на Жулиета“ („Letters to Juliet“, 2010) е изключително подходящ.

 

 

Ще се озовете в къщата на Жулиета, ще се взирате в известното балконче, ще наблюдавате как хиляди влюбени момичета от цял свят оставят на специална стена своите писма, ще се любувате известните площади на Верона и Сиена, ще опитате (виртуално) вкусна италианска храна, а за „десерт“ – ще се разходите из прекрасната Тоскана.

 

филм: "Любовта на Жулиета" (2010)

филм: „Любовта на Жулиета“ (2010)

 

Филмът разказва за една стара любов на 50 години. Британка на име Клер оставя през 1957 година свое писмо, сгушено в една пукнатина на стената в къщата на Жулиета. Тя пита за своята любов към италианеца Лоренцо. Едва в наши дни писмото е намерено от красивата американка Софи, която точно се е запознала със „Секретарките на Жулиета“ – дами, които отговарят на тези любовни питания. Софи решава да пише на Клер. След няколко дни за изненада на всички Клер идва във Верона. Придружава я нейният внук Чарли. Клер иска да намери Лоренцо, Чарли чувства, че е длъжен да придружи баба си, а Софи не може да се откъсне от тази красива история, която по-късно ще публикува в престижния „The New Yorker“,  и тръгва с тях на пътешествие из Тоскана, за да намерят стария възлюбен на британката.

 

филм: "Любовта на Жулиета" (2010)

филм: „Любовта на Жулиета“ (2010)

 

Гледките са прекрасни. Героите са красиви като от приказка.

 

Софи и Чарли са може би най-чудесните модерни образи на Жулиета и Ромео.

 

филм: "Любовта на Жулиета" (2010)

филм: „Любовта на Жулиета“ (2010)

 

Ролята на Софи се изпълнява от американската актриса Аманда Сайфред. В ролята на Чарли е австралийския актьор Кристъфър Иган. Двамата изглеждат като перфектната млада двойка, особено сред красотата на Тоскана. О, да, има и един американец Виктор, който е годеник на Софи, но е по-вманиачен в идеята си да отвори италиански ресторант в Ню Йорк, отколкото да прекара прекрасен меден месец с красивата си годеница в града на влюбените. Но в края на филма всичко си идва на мястото – Виктор е със своя италиански ресторант, а Софи и Чарли са заедно.

 

Още по-интересна двойка са възрастните Клер и Лоренцо, които се намират след 50 години.

 

филм: "Любовта на Жулиета" (2010)

филм: „Любовта на Жулиета“ (2010)

 

В ролята на Клер е известната британска актриса Ванеса Редгрейв, а кой би бил по-подходящ за неин партньор във филма от италианския актьор Франко Неро – все така чаровен като в 60-те години, когато изиграва главната роля в „Джанго“ (1966).

 

филм: "Любовта на Жулиета" (2010)

филм: „Любовта на Жулиета“ (2010)

 

Всъщност Ванеса Редгрейв и Франко Неро имат дълга любовна история и в реалния живот. Те са имали връзка в края на 60-те години и дори имат син – сценариста и режисьор Карло Неро. И не само в „Любовта на Жулиета“ Клер и Лоренцо се женят. Сватба има още преди филма и между Венеса Редгрейв и Франко Неро. Те сключват брак през 2006 година.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".