Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » First Floor – елегантен ресторант в Айндховен

First Floor – елегантен ресторант в Айндховен

Пътеписи от Холандия

 

First Floor Restaurant Eindhoven 1

 

Този ресторант ни привлече вниманието още първата вечер при посещението ни в Айндховен. Загледахме се в менюто и ястията отговаряха на нашия вкус. Повечето се доближаваха до френската и италианската кухня. Развеселихме се много, когато прочетохме, че най-големият специалитет на ресторанта е всъщност мусака. По-късно прочетохме и още няколко реда за този специалитет. Приготвян е от шеф готвача на заведението – грък. Доста се чудихме дали да се изкушим и да я поръчаме, за да сравним вкусовете, но мусака сме яли доста често и в България, и в Гърция, затова се спряхме на други предложения.

 

First Floor Restaurant Eindhoven 2

 

Всъщност първата вечер се оказа, че не сме улучили входа на това заведение и бяхме влезли в друго, което се намира точно под него. Казваше се Carrousel – също много приятно местенце, но с холандска кухня. Елегатният ресторант се намираше над Carrousel. Беше разположен на първия етаж на хотел. Затова и носеше това име – First Floor.

 

First Floor Restaurant Eindhoven 5

 

Посетихме First Floor в една съботна вечер. Вътре беше приятно и спокойна. Определено си личеше класата на сервитьора, който ни обслужваше. В другите заведения, които посетихме, имаше какво да се желае откъм обслужване, но в чужбина тези особености ги приемам като част от опита, който натрупвам в дадената държава. Във First Floor ни обслужваше приятен мъж на средна възраст. Беше внимателен и запознат с това, което се предлага при тях.

 

First Floor Restaurant Eindhoven 3

 

Не успяхме напълно да се насладим на най-добрите специалитети на First Floor, тъй като за деня това ни беше пето заведения. Аз се нуждаех само от по-лека храна за вечеря. Моят избор беше салата с козе сирене, децата предпочетоха италиански ястия, които познават, единствено съпругът ми се спря на интересно предложение.

 

First Floor Restaurant Eindhoven 4

 

Виното, което поръчахме, беше добро.
В отзивите из туристически сайтове за този ресторант видях коментари, че цените са високи. По-скоро бяха като в другите заведения в центъра, но ястията бяха ястия, а не например бургери. Бяха добре приготвени и красиво декорирани.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".