Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Фоторазходка около Канала на любовта

Фоторазходка около Канала на любовта

Пътеписи от Гърция

 

Canal damour 39

 

 

Canal D’Amour, остров Корфу, Гърция

5 септември 2017 година, вторник

 

Каналът на любовта се намира на северното крайбрежие на остров Корфу. Това е красив плаж край курорта Сидари. Привлича много туристи с красивите гледки и най-вече с поверието, че ако двама влюбени го преплуват един срещу друг, ще останат завинаги заедно. Има и по-лесна версия – влюбените могат само да се целунат на това приказно красиво място и пак има обещание за вечна любов.

 

Фоторазходка

 

Полезна информация

 

Каналът на любовта или както всички го наричат Canal D’Amour се намира край Сидари – един от известните курорти във северозападната част на Корфу.

 

Ако сте с кола, има паркинги из Сидари, където да паркирате. Препоръчвам ви да спрете на някои от първите, които видите, защото отвсякъде по улиците се стичат много туристи и придвижването с кола не е удобно. Някои улици бяха и тесни. По-добре да извървите разстоянието пеша до Канала на любовта.

 

Canal damour 15

 

Впечатления от Сидари

 

Сидари е любим курорт на английските туристи, които обичат шума и веселието. Това прочетох в много отзиви. Определено не ме грабна. Беглите ми впечатления са за разностилни малки хотели, пръснати навсякъде, прашно, пренаселено и всичко сякаш е ориентирано за масовия турист. Дори и синовете ми се изненадаха колко бързо им беше сервиран обядът в иначе приятен ресторант, но след като вкусиха ястията си – веднага заявиха, че са претоплени и това място не си заслужава. Със сигурност има и хубави заведения, но общото ни впечатление от шумотевицата, обслужването и стила, който видяхме, е за по-масов курорт. На нас ни допадат по-спокойни места.

 

Забавен момент беше само усмивката във фрапето ми, която случайно се получи от ледчетата. Забеляза я малкият ми син Виктор. Самото фрапе също не беше много добро, а и сладоледът.

 

Canal damour frape

Но Каналът на любовта е наистина много красив и гледките си заслужаваха.

Canal damour 33

 

Посетихме го в изключително ветровито и хладно време и пак имаше двойки, които си правеха селфита, а още по-смели – плуваха един срещу друг.

 

Сувенири

 

Canal damour 3

 

Имаше много магазини и сергии за сувенири. Но най-прекрасните „сувенири“ от това място, според мен, са снимките при Канала на любовта. И спомените с преживяванията и гледките, разбира се.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".