Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Фоторазходка из Миниленд на Леголенд в Германия

Фоторазходка из Миниленд на Леголенд в Германия

Пътеписи от семейното ни европейско пътешествие

legoland neuschwanstein miniland july 2017

Миниленд – миниатюрният идеален свят в Леголенд в Германия, в който има замъци, живописни селца и световни забележителности.

 

Миниленд в Леголенд в Германия за мен беше една от най-атрактивните части в увеселителния парк. Районът с миниатюрните градове и забележителности беше в близост до входа и заемаше достатъчно място, за да може човек да се полюбува достатъчно на тези красиви Лего реплики. Забавно беше да разпознаваме коя забележителност от къде е. Бяха майсторски оформени и пресъздаваха най-малките детайлчета.

 

„Вижте света като Гъливер“ – това е призивът към гостите в Леголенд. Миниленд пресъздава известни немски и световни известните сгради. Те са в съотношение 1:20. В немския увеселителен парк веднага се разпознава Берлинския Райхстаг. Изградени са и финансовият район на Франкфурт, Allianz Arena в Мюнхен и живописно швабско селце. Грациозно се извисява и елегантният Нойшванщайн, който се намира на по-малко час от Леголенд.

 

Има и препратки към забележителности от Италия, Холандия и Швейцария. Може би най-много посетители винаги има към мини Лего версията на Венеция.

 

Освен, че тази част на Леголенд е наситена с много забележителности, всички те са и с допълнителни ефекти, които забавляват и деца, и възрастни.

 

Нашата разходка беше в един много дъждовен ден. Това определено е най-дъждовният ден в живота ми. Малкият ни син имаше рожден ден и то първи юбилей. Специално се бяхме отправили към Германия, за да отпразнува 10-тата си годишнина в Леголенд. Всичко беше планирано перфектно, но за хора от Южна Европа времето в Бавария се оказа голямо предизвикателство и то в най-летния месец – юли. Беше около 12 градуса, валеше много силно и беше студено. Но геройски издържахме цял ден. Все още обаче свързвам Леголенд с много дъжд.

 

Фоторазходка

из Миниленд в Леголенд в Германия

26 юли 2017 г.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".