Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » В Grand Café Centraal в Айндховен

В Grand Café Centraal в Айндховен

Пътеписи от Холандия

 

Grand Cafe Centraal Eindhoven 26

 

По време на нашата уикенд почивка в Айндховен успяхме да обиколим повечето приятни ресторанти и кафенета в центъра.

 

Ето няколко бегли впечатления:

 

Направи ми впечатление, че на обяд почти навсякъде се предлагат обикновено супи, салати и най-често бургери. За вечеря имаше и готвени специалитети. Минералната вода беше винаги много студена и когато помолих да не е ледена, обясниха ми, че всички бутилки са така и вариант за вода на стайна температура е само от чешмата. Интересното беше, че при този вариант таксуват всяка чаша вода от чешмата. Досега в друга държава не ми се е случвало да таксуват чешмяна вода.

 

Всички заведения по центъра бяха доста пълни, особено масите навън – без значение дали е ден или вечер. Студеното и дъждовно време не ги плашеше.

 

Най-голяма опашка се виеше пред един италиански ресторант. Хората чакаха навън, за да влязат. Една вечер поспряхме при друг италиански, който беше в близост до хотела – там също нямаше места. Единственият вариант беше с маса навън, но веднага отказахме. Беше студено и дъждовно, а и предпочитахме да вечеряме в ресторант с местни гозби.

 

Обяд в Grand Café Centraal

 

В Grand Café Centraal бяхме в събота по обяд. Моят избор беше крем супа от тиква с индийски подправки.

 

Grand Cafe Centraal Eindhoven 14

 

Малкият ми син Виктор и съпругът ми се спряха на варианта с бургерите. На обяд доста преобладаваха сандвичите и бургерите в заведенията в града. Беше ни странно. Обядът в България се възприема по друг начин и най-вече с готвена храна.

 

Grand Cafe Centraal Eindhoven 25

 

Обстановката в заведението беше приятна. Атракцията беше двойното пиано на бара.

 

Grand Cafe Centraal Eindhoven 17

 

И тук повечето посетители предпочитаха да стоят отвъд.

 

Grand Café Centraal 28

 

Фоторазходка

из Grand Café Centraal

21 октомври 2017 г., около 13 часа, Айндховен

 

 

В Grand Café Centraal видяхме интересен апарат за зареждане на мобилните телефони и аз се възползвах от тази възможност.

 

zarejdane telefon 5

 

Grand Café Centraal се намира в красива сграда в центъра на Айндховен.

 

Grand Café Centraal 31

 

До него има все приятни заведения, чиито масички навън преливат от едното ресторантче в другото. А вечер всички тези красиви постройки бяха осветени в приятни светлини.

 

Интересната арт инсталация с цветни мини стаички – една от атракциите на Dutch Design Week, беше точно срещу заведението.

 

eindhoven cvetna kusta 5

 

До ресторанта е пешеходната зона в центъра на Айндховен, където винаги имаше много хора, които се разхождаха. Може би и затова винаги масичките навън в заведенията бяха запълнени. Спокойно човек можеше да наблюдава какво се случва.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".