Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Grandcafe de Wildeman – диво място за ядене и танцуване

Grandcafe de Wildeman – диво място за ядене и танцуване

Пътеписи от Холандия

Cafe De Wilderman Eindhoven 11

 

„Диво място за ядене и танцуване“ – така се рекламира самото заведение в центъра на Айндховен – Grandcafe de Wildeman. В него обядвахме в последния си ден по време на уикенд престоя ни в Холандия. Хапнахме и потеглихме към летището.

Дизайнът и в това заведение беше интересен. Напомняше на ловджийска хижа, а наближаващият Хелоуин се усещаше по допълнителната декорация.

И тук като ядене преобладаваха за обяд бургерите и салатите, както ни направи впечатление на повечето места в градчето. Аз си избрах салата с козе сирене. Беше много по-различна от това, което съм свикнала да виждала като такава салата досега. Поднесоха ми я и с две хлебчета – черно и бяло. Момчетата избраха бургери.

В заведението нямаха меню на английски. Единствено названията бяха на английски или поне имаха английски наименования, но съдържанието беше на холандските.

Основната сервитьори само вземаха поръчката, а по-младите носеха след това напитките и храната.

Всъщност точно от по-младите съм с много добри впечатления. Особено една дребничка руса сервитьорка, която помагаше на основната ни с английския. Може би беше студентка, тъй като след като се заговори с нас и ни пита откъде сме, сподели, че двете й съквартиранки са от България. Разказа ни набързо за квартирите в Холандия. Трудно се намирали. Питахме я и за Студентския хотел. Голяма сладурана! Още щом влязохме, ми направи впечатление колко е закачлива. Когато не поднасяше храната, танцуваше и напълно допълваше посланието на ресторанта, че това е място за ядене и танцуване.

 

Фоторазходка

из Grandcafe de Wildeman, Айндховен

22 октомври 2017 г., неделя, по обяд

 

 

 

Друго, на което ми обърна внимание съпругът ми, беше отново свързано с интериора или по-скоро със старите снимки. Евгений коментира колко коли е имало едно време в центъра на Айндховен, а сега наистина е просторно и почти няма. Автомобилите са заменени от велосипеди. А точно в района на ресторанта е пешеходна зона.

 

Cafe De Wilderman Eindhoven 24 Cafe De Wilderman Eindhoven 23 Cafe De Wilderman Eindhoven 22 Cafe De Wilderman Eindhoven 21 Cafe De Wilderman Eindhoven 20 Cafe De Wilderman Eindhoven 19

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".