Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » „Хичкок“ – филм за великия режисьор, заснемането на шедьовърa „Психо“ и взаимоотношенията му със съпругата му Алма Ревил

„Хичкок“ – филм за великия режисьор, заснемането на шедьовърa „Психо“ и взаимоотношенията му със съпругата му Алма Ревил

 

imageedit_6_6125495232

 

Aко обичате филми в ретро стил или пък сте почитател на такива за известни личности, филмът „Хичкок“ (2012) ще ви спечели. Не е задължително да харесвате психо трилърите. Филмът показва великия режисьор в процеса на подготовка на големия му шедьовър „Психо“, но също и в ролята на съпруг.

 

И докато текат снимките за „Психо“, паралелно ставаме свидетели и на взаимоотношенията му със съпругата му Алма Ревил. Виждаме как красив и не толкова даровит писател се опитва да ухажва половинката на „царя на психотрилъра“, а великият Хичкок май ревнува.

 

Алма е най-близкият му партньор и в живота, и в работата. Усеща се тяхната привързаност, но няма как да не се забележи, че в спалнята спят на отделни легла. Двамата имат дете, но биографите на Хичкок пишат, че всъщност съпрузите са били само веднъж интимно заедно.

 

Интересен факт е, че Хичкок и съпругата му имат само 1 ден разлика. Той е роден на 13 август 1899 г., а Алма – на 14 август 1899 г. Това не става ясно във филма, но пък в него се проличава, че двамата имат дълбока връзка, въпреки неговата голяма обсебеност от „ледени блондинки“, които избира за главни героини във филмите си – Грейс Кели, Вера Майлс, Ким Новак, Джанет Лий, Типи Хедрен. Той може да контролира всяка красавица на снимачната площадка, но се вслушва в наставленията на Алма и … ги изпълнява.

 

„Хичкок“ от 2012 г. е американски биографичен драматичен филм. Режисьор е Саша Джервази. Сценарият е по  книгата „Alfred Hitchcock and the Making of Psycho“ на Стивън Ребело.

 

 

Антъни Хопкинс е в ролята на Хичкок, а в ролята на Алма е Хелън Мирън. Очарователната Скарлет Йохансон се превъплащава в Джанет Лий.

 

Последните кадри от филма са препратки към следващия му шедьовър – „Птиците“.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".