Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Ходенето е важно за французойките

Ходенето е важно за французойките

 

woman-163687_640

 

Ходенето е важна част от френския начин на живот, споделя Мирей Джулиано в книгата си „Французойките не пълнеят“. И допълва интересен факт, че средностатистическата французойка ходи три пъти повече от средностатистическата американка.

 

Французойките не обичат да посещават фитнес залите, но обожават да вървят и обикновено не ползват асансьори, а стълби. От друга страна американките често са на фитнес, но почти не ходят – придвижват се с коли или пък в сградите ползват асансьори.

 

Една от крайностите на американките е, че те живеят като че ли в два режима:

на седене и на препускане.

Французойките, от своя страна, предпочитат по-меки и по-редовни форми на целодневно движение.

 

Мирей Джуалиано цитира следните данни:

 

Организъм изразходка 60 калории на час, когато спите.

Плуването е по-енергоемко – 430 калории на час.

А изкачаването на стълби изразходва невероятните 1100 калории на час.

 

Ако човек няма навик да ходи, Мирей Джулиано препоръчва да се започне с целенасоченото ходене – поставяне на някаква цел, която да се стигне. Не трябва да се правят трудни преходи, а разумни и приятни разходки. Трябва да се търсят поводи за ходене. Не трябва да се стремим да стигнем някъде бързо, а да намерим повод да се ходи още. За французойките е важно ходенето, а не крайната цел. Добре е да се избягват претъпканите улици. Парковете в градовете и пътищата с малко движение в провинцията са идеални. Но дори да няма подходящи места за разходка навън, климатизираните търговски центрове могат да са вариант. За някои добър стимул за вървене е природата, за други – да имат публика. Не трябва да се носят тежки неща. Високите токчета изобщо не са подходящи за такива разходки. Няма нужда и от маратонки. Французойките носят за ходене удобни ниски обувки с гумени подметки и връзки.

 

Как ходи французойката?

 

Тя ходи с вирната брадичка и изправена стойка. На това се е научила още като малко момиченце, когато е ходила на уроци по балет. Рядко някое девойче става балерина, но всички имат добри стойки.

 

Ходенето пеш е най-доброто време за мислене. Разхожда се не само тялото, но и умът. Освобождава се напрежението.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".