Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Ако преминавате хърватските граници, следете един полезен сайт

Ако преминавате хърватските граници, следете един полезен сайт

 

zagreb

 

Хърватия става все по-популярна дестинация за почивка през лятото. Масово туристи от западни и северни държави се отправят към тази държава за лятната си отпуска. Българите също често преминават през страната при различни пътешествия из Европа.

По време на нашето европейско пътуване следях постоянно един полезен сайт на хърватския автомобилен клуб – http://www.hak.hr/en#border-crossings. Информацията за ситуацията по граничните пунктове се обновява на всеки час, а дори и по-често.

Когато пътувахме от Верона към Белград, видях, че на основния граничен пункт между Хърватия и Сърбия (Баяково-Батровци) се чака 6 часа. При влизането в Хърватия от Словения попитах граничарката и тя потвърди, че е така и ни посъветва да изберем по-малкия пункт Товарник.

GPS-ът ни прекара през селски пътища и гори. Дори се притеснявах дали всичко е точно. Но се оказа бърз път и минахме без проблеми границата.

Така че съм благодарна на този сайт  http://www.hak.hr/en#border-crossings. Дори и в почивен ден (пътувахме в събота) информацията беше постоянно обновявана. Също така имаше на всеки час и включвания по хърватското радио за ситуацията по границите. Предоставяха я на хърватски, английски и немски. Забелязах, че ако не е изписан даден пункт или граница, значи всичко е наред. Когато ги изпишат, значи започва да се увеличава времето за чакане.

За нас беше много полезно и ни помогна да избегнем няколкочасово чакане на границата със Сърбия.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".