Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Кои са предпочитаните имена от елитната британска прослойка „Sloane Rangers“?

Кои са предпочитаните имена от елитната британска прослойка „Sloane Rangers“?

 

princess diana

 

Елитната британска прослойка „Sloane Rangers“ си има свои правила на поведение, има си стил на обличане, знае се в кои райони живее и в кои училища учат децата им. Също така могат да бъдат разпознати и по имената, с които наричат дъщерите и синовете си.

 

Кои са предпочитаните имена от прослойката „Sloane Rangers“, според книгата „The Official Sloane Ranger Handbook“?

 

Момичешки имена

 

Емма, Лучинда, Сара и Даяна са едни от най-предпочитаните женски имена в елитната английска прослойка „Sloane Rangers“. Всички имена, завършващи на „а“ са приемливи, с изключение на Таня (изписва се на английски Tanya). Също така харесвани варианти са и тези, които произлизат от мъжките Хенри, Джордж и Чарлз – Хенриета, Хариет, Джорджина, Шарлот, Каролин.

Престижни имена са също Дженифър, Джил, Джуди (Джилиан, Джудит), Джейн, самостоятелно или в комбинация, например, Сара Джейн, Елиза Джейн.

В Шотландия пък са предпочитани Кирсти, Катриона, Фиона.

Мери и Ан не са имена, които попадат сред предпочитаните от елитната английска прослойка Sloane Rangers. Твърде свързани са със старата аристокрация.

 

Момчешки имена

 

Момчетата от тази прослойка обикновено се наричат Хенри, Чарлз, Марк, Питър, Саймън, Кристъфър, Ричард, Уилям.

Шотландските „Sloane Rangers“ предпочитат имената Андрю, Алистър, Джеймс, Алекзандър, Робърт, Арчи.

През 1977 г. Рупърт става изключително популярно мъжко име в тези среди, но името Чарлз държи първенство през всички години.

Харесвани са още Тимъти и Джонатън. Джон звучи леко глупаво.

 

Още факти за имената на „Sloane Rangers“:

 

Представителите на „Sloane Rangers“ никога не се изписват по този начин Джеймс Чарлз Слоун II.

Често обаче имат в името си такова, което ги свързва с фамилията. То може да бъде името на богата леля или чичо или пък на кръстника им.

Не ползват и прякори по начина, по който го правят техните американски братовчеди. Могат да се използват галени имена, например, Били или пък нещо производно от фамилията – Смити.

Момичетата никога не изписват галените си имена с „i“ в края. От имената на цветята харесвани са: Дейзи, Флора, Пенси (Pansy). Лили и Хедър (Heather) са изключително неподходящи за момичетата „Sloane Rangers“.

 

 

sloane rangers kniga

 

 

Благодаря на Бела за прекрасната книга, която ми изпрати като подарък от Великобритания!

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.