Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Кои държави са щастливи и кои нещастни според индекса на Стив Ханке?

Кои държави са щастливи и кои нещастни според индекса на Стив Ханке?

 

smiley-2979107_640

 

България се оказва на сравнително добра позиция в индекса на щастливите и нещастните държави в икономически план на икономиста Стив Ханке, известен у нас и като Бащата на Валутния борд. Страната ни заема 24 място и е на много по-челно място от страни като САЩ„ Великобритания, Австралия и др.

 

Япония води класацията на най-щастлива в икономически план държава, а на второ място е Унгария. Третата позиция е за Тайланд.

 

От европейските държави преди нас са Унгария, Малта, Дания, Швейцария, Германия, Холандия, Ирландия, Австрия, Литва, Чехия, Португалия, Белгия, Латвия, Кипър и Хърватия.

 

Най-нещастната държава е Венецуела. Предпоследното място е за Аржентина, а третата позиция е за Иран. Сред топ 5 на най-нещастните държави са още Бразилия и Турция.

 

Класацията обхваща 95 страни. Според индекса на Стив Ханке по-щастливите държави са с висок икономически растеж, инфлацията и безработицата са ниски.

 

Стив Ханке обяви резултатите за 2019 година в статия „Кои са най-тъжните (и най-щастливите) страни в света?„.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".