Рубрики
Начало » Интересно » Интернет ще изчезне

Интернет ще изчезне

 

erik smidt

 

„Какво ще е бъдещето на Интернет?“

 

Този въпрос задали участниците в Световния икономически форум в Давос през януари 2015 г. на бившия изпълнителен директор на Гугъл Ерик Шмид.

 

„Интернет ще изчезне“ – кратко отговорил Ерик Шмид.

 

Според Шмид ще се промени най-вече самото понятие за Интернет или по-скоро вече ще означава нещо по-различно и обхватно. Той говори за „Интернет на нещата“, „мрежа на нещата“. Всичко от телефони до часовници, термостати, електрически крушки ще бъде в мрежа и компютърно програмиранo. Безпроблемно ще си взаимодействаме с тях.

 

„Ще има толкова много IP адреси, толкова много устройства, сензори… Неща, които носите. Неща, с които си взаимодействате. Интернет ще бъде част от вашето присъствие през цялото време. Представете си, че влизате в една стая, а стаята е динамична. С ваше разрешение вие ще си взаимодействате с всички неща, които се случват в стаята“, прогнозира Шмид и допълва: „появява се силно персонализиран, силно интерактивен и много, много интересен свят“.

 

И още една прогноза.

 

Технологичният напредък ще създаде нови работни места:

 

„За всяко работно място, създадено в технологичния сектор, се създават седем извън него.“

 

Топ 5 факта за Ерик Шмид:

 

1. Ерик Шмид е изпълнителен председател на Гугъл. Член е на съвета по наука и технологии при президента на САЩ Барак Обама.

 

2. Шмид е и един от най-богатите предприемачи в света. През 2013 г. Форбс го определя като 138-я най-богат човек в света, а богатството му е оценено на 9,3 милиарда долара.

 

3. Роден е през 1955 г. във Вашингтон. Майка му е психолог, а баща му – преподавател по международна икономика.

 

4. Завършва Принстън (първо учи архитектура, но се прехвърля и завършва като електроинженер) и Калифорнийския университет Бъркли (магистратура по компютърни мрежи и докторантура по компютърни науки). Докато учи в Бъркли, се запознава с Уенди, за която се жени през 1980 г. Двамата имат две дъщери.

 

5. В началото на 1980-те години е работил в компаниите Xerox, Bell Laboratories и Zilog. През 1983 г. постъпва в Sun Microsystems, където се занимава с разработка на технологията Java. През годините 1997 – 2001 възглавява компанията Novell. От 2001 г. до март 2011 г. е главен изпълнителен директор в Гугъл.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.