Рубрики
Начало » Интересно » Защо искането и желанието са две различни неща?

Защо искането и желанието са две различни неща?

Възгледи на Наполеон Хил

 

napoleon hill

 

Искането и желанието са различни неща, обяснява гуруто в мотивацията Наполеон Хил, който години наред изследва живота на редица успели и богати хора и търси формулата на успеха.

Той застава зад принципа:

 

„Всичко, което умът си представи и повярва в него, може да бъде постигнато“.

 

Наполеон Хил е благодарен на своята мащеха, която го е научила какво е амбиция и как чрез силно желание човек може да постигне всичко. Живели са в крайна бедност, но втората му майка нямала нерви да се занимава с беднотията. Развихря се в своите желания за успех на това семейство. Изпраща съпруга си да учи за зъболекар на 40-годишна възраст, захваща се със създаване на ферма, а децата учи да са дръзки и последователни в желанията си за успех.

 

citat napoleon hill um postigane

 

Наполеон Хил още като малък се научава да различава какво е да искаш и какво е да желаеш. Искането е много пасивна форма. Желанието е това, на което дължим всички постижения на човечеството. Желанието е свързано с амбиция, пламък, план за действие, действие. Изгарящото желание кара човек да гради планове и да ги изпълнява. За съжаление някои хора никога не преминават от „искане“ към „желание“ и по тази причина нищо не постигат. За да успее човек, първо трябва да има желание за това.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.