Рубрики
Начало » Интересно » Книгата „Искрата“ за малкия гений Джейкъб Барнет ще бъде екранизирана

Книгата „Искрата“ за малкия гений Джейкъб Барнет ще бъде екранизирана

 

SexyDesktop Wallpaper Image

 

Книгата „Искрата“, която разказва за малкия гений, страдащ от аутизъм, Джейкъб Барнет, ще бъде екранизирана. Главната роля е поверена на Розамунд Пайк, която беше номинирана за ролята си във филма „Не казвай сбогом“. Новината беше съобщена от „The Indian Express“. Сценарият ще бъде на Майкъл Кънингам.

 

iskrata

„Искрата“ е разказ на една майка, която не се отказва и се бори за своето дете, болно от аутизъм. Всички поставят ужасни диагнози, но тя успява не само да се пребори с трудностите, а и да му помогне да изяви своя талант. Джейкъб започва да посещава лекции в университет на 8-годишна възраст. На 12 години вече публикува първия си научен труд по физика.

Книгата на Кристин Барнет „Искрата“ излезе на български през пролетта на 2014 г.  и бързо се превърна в хит. Българският издател е „Софтпрес“. „Искрата“ беше представена и в сайта „Данибон“. Получих изключително мили отзиви от родители за нея.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.