Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Уроци по добри маниери от италианец

Уроци по добри маниери от италианец

 

 

italianec rusnaci

 

Собственик на луксозни хотели в Тоскана се прочу със своето 3-минутно видео ръководство, в което учи богатите руснаците как да се държат в Италия. На Салваторе Мадона му асистира руският модел Людмила Радченко. Двамата оформят шест съвета към руснаците, които вероятно са най-важните за първия ценен урок по добри маниери и за бързата адаптация на руснаците в Италия.

 

Един от най-важните съвети е руските туристи да се усмихват без значение дали това е част от тяхната същност.

 

„Трябва да се научите да казвате „Здравейте“, да се усмихвате и да гледате хората в очите“, съветва Людмила.

 

Другият съвет е много интересен.

 

Вместо да давате големи бакшиши на сервитьорите, по-добре да им благодарите и да се отнасяте с уважение към тях.

 

Собственикът на хотелите Салваторе Мадона пита Людмила Радченко какво ще посъветва дамите как точно да се обличат на басейна. Тя е категорична:

 

Рускините трябва да заменят любимите си дизайнерски рокли и високи токчета с нещо по-удобно и практично, защото в басейна точно това облекло няма да им трябва. Също така не е удачно да ходят и с прекалено изрязани бански костюми.

 

Водката също е обект на обсъждане. Всеизвестен факт е, че руснаците издържат доста на пиене, но е добре да забравят за своите тостове и да не приканват чужденците да пият до дъно.

 

От клипчето ще разберете как се поднасят ястията в Италия.

 

С риба не се пие червено вино, а бяло.

Поръчването само най-скъпите вина от винената листа е често знак за недобро възпитание и познание.

И още едно ценно правило:

Капучино не се пие след като човек се наобядва. Това е напитка за закуска. Италианците биха си поръчали еспресо или макиато – еспресо с малко мляко.

 

Когато се напуска хотел, е редно да се благодари за гостоприемството. И отново трябва да се направи с усмивка.

 

 

Салваторе Мадона се надява филмчето му да помогне на руските туристи по-добре да се адаптират в италианските хотели. Той смята, че видеото не трябва да се приема като арогантно, а е по-скоро наръчник за по-приемливо поведение. И в крайна сметка това не са инструкции как да се държат в Италия, а съвети, които е добре да следват.

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.