Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Защо източноевропейките са толкова хубави?

Защо източноевропейките са толкова хубави?

 

Магдалена Врубел Полски супермодел Била е рекламно лице на Wonderbra и модел на Victoria's Secret. Родена е през 1975 година.

Магдалена Врубел
Полски супермодел
Била е рекламно лице на Wonderbra и модел на Victoria’s Secret.
Родена е през 1975 година.

 

В поредица от статии помествам интересни информации за различни нации и по-специално защо едни са вечно млади, другите много красиви, третите винаги слаби. Имам публикации за красивите българки, щастливите италианци, неостаряващите французойки, слабите японки, прекрасните рускини, а сега ще ви представя това, което събрах като анализи, впечатления и споделени мнения защо източноевропейките са толкова хубави.

 

Темата „Защо са толкова красиви източноевропейките“ предизвиква много задълбочени анализи и приятни коментари в популярната платформа за споделяне на знания Quora. Включват се учени, писатели, журналисти, инженери, мъже, женени за източноевропейки или работещи в Източна Европа, а дори и американска феминистка от азиатски произход. Всички признават: „Да, източноевропейките са изключително красиви!“.

Защо всички са така впечатлени от източноевропейките?

 

Ето до какви изводи стигат в Quora.

 

„Няма грозни жени, има просто мързеливи“, споделя преди години родената в Полша Хелена Рубинщайн, основателка на известната козметична марка със същото име.

 

Източноевропейките не смятат, че женствеността е нещо лошо. В западните държави заради феминизма се гледа на това една жена да изглежда женствена като на нещо лошо. Източноевропейките приемат женствеността като нещо полезно и като голяма власт.

 

В Източна Европа жените много повече се грижат за външния си вид и са склонни да следват правилото: „dress to impress“ („облечи се така, че да впечатлиш“). Те също така следят много повече теглото си в сравнение със западните жени.

 

Генетиката също си казва думата. Славянките имат много атрактивни черти.

 

Ако направите сравнение между полякини и германки, ще видите, че визуално имат доста сходни черти. Но полякините са женствени, а германките са неразличими от мъжете. За някои хора размиването на границите между двата пола сигурно е прогрес, но реално един мъж няма как да хареса жена, която не прилича на жена, споделя авиоинженер, който живее в Германия, но е женен за полякиня.

 

Жените в Източна Европа ходят пеша много повече в сравнение с американките. Все още в много райони тук не е навлязла американската мода и култ към колата. До много места е по-лесно да се стигне пеша, отколкото с автомобил.

 

Жените в Източна Европа се чувствам много по-удобно, когато са женствени.

 

Вероника Росати Полска актриса Баща й е известен професор и политик. Майка й е моден дизайнер. Родена е през 1984 година.

Вероника Росати
Полска актриса
Баща й е известен професор и политик. Майка й е моден дизайнер.
Родена е през 1984 година.

 

Жените в Източна Европа предпочитат да се хранят седнала у дома или в ресторант и предпочитат да бъдат с любимите си хора – съпрузите, семействата си. При такъв начин на живот на почит е бавното хранене и всичко свързано с него – приятни разговори, по-добри взаимоотношения в семейството и между партньорите, по-добро храносмилане.

 

Затлъстяването още не е епидемия в Източна Европа.

 

Обикновено имат по-дълги и по-чести почивки. Това води до повече красота и по-качествено възстановяване от ежедневния стрес.

 

Голяма част от майките в Източна Европа все още не са се превърнали в т.н. „сокър майки“ (Soccer Moms), които возят децата си до училище и на различни допълнителни занимания, а и децата в тази част на света (все още) са по-самостоятелни в сравнение с американчетата. Така че източноевропейските майки имат повече време за себе си и да се погрижат за външния си вид.

 

Младите източноевропейски жени по-дълго живеят с родителите си, което означава и по-качествена храна. Докато те са заети в градене на кариера, майките им са у дома и приготвят вкусна храна, която е много по-здравословна от храната, с която се тъпчат набързо американските млади жени, които са в началото на кариерата си.

 

Москва

Москва

 

За източноевропейката е недопостимо да се появи на среща с мокра коса и небрежен вид или пък да отиде на работа или в училище по джапанки, което се случва при американките например.

 

В Източна Европа възприемането на ролята на мъжете и жените е като това на предишното поколение в Западна Европа. За източноевропейката все още е важно да изглежда красива и да привлича мъжете.

 

Прага

Прага

 

Най-красивите момичета са в Прага, споделя американска интелектуалка, която обича да пътешества. Но ако се вгледате в снимки от нощния живот в Белград, със сигурност ще кажете, че най-красивите жени са там. В Америка най-красивите жени са на юг и може би на Западния бряг. Най-чисти обаче са гените в Северна Каролина – жените там са взели най-доброто от своите англо-саксонски прадеди. Най-красивите хора, мъже и жени, са в Испания и в скандинавските държави. Най-обикновени са жените във Великобритания. Чували сте термина „Английска роза“ – отнася се за естествено красиви момичета и жени. Те са красиви като роза, но са толкова рядко явление на Острова.

 

Жените в Източна Европа имат културата, че трябва да се грижат за външния си вид, споделя инженер, женен за източноевропейка и живеещ в Румъния. В тези държави феминизмът не е популярен. В Румъния, например, една жена не излиза навън без грим. Дори и малките момиченца внимателно подбират дрехите си, знаят как да се обличат добре и кой цвят с кой друг си подхожда.

 

румънка

румънка

 

Всичко може би е свързано с икономиката. Ако нямате пари, ще мислите само как да намерите, за да си купите храна. Ако имате много пари, ще ги харчите за излишни материални неща. Но ако имате точно необходимото количество пари, ще ги вложите в това, с което по някакъв начин ще подобрите нещо в себе си или около себе си, за да се отличите от тълпата.

 

Йоанна Крупа Може би най-известният полски супермодел. Също така е актриса и защитник на правата на животните.

Йоанна Крупа
Може би най-известният полски супермодел. Също така е актриса и защитник на правата на животните.

 

След падането на Желязната завеса пред западния свят се откри „златна мина“ с много талантливи хора от Източна Европа, споделя американски учен, доктор по политически науки и психология, който е също писател на бестселъри и автор в известния сайт Бизнес инсайдър. По това време заплащането на западните модни супермодели е огромно, но индустрията попада на две съкровищници: Източна Европа и Бразилия. В началото на 90-те години моделите от Източна Европа са по-бедни, по-слаби и вземат по-малко пари в сравнение със западните си колежки. Също така източноевропейската красота е по-близо до господстващия стериотип за красота, който се продава на кориците на модните списания в продължение на 50 години.

 

Беше шокиращо за западния човек да открие, че рускинята не е бабушка, а е истинска красавица, с атлетично тяло, модерен вид и много интелигентна.

 

Елизавета Голованова - "Мис Русия 2012" Често е определяна като най-красивата рускиня на 21 век. Родена на 2 април 1993 година в семейство на лекари. Завършва училище със златен медал. Също така завършва музикално училище - пиано. Учи право като висше образование и го завършва с отличие.  В конкурса "Мис Вселена 2012" е в топ 10 на най-красивите участнички.

Елизавета Голованова – „Мис Русия 2012″
Често е определяна като най-красивата рускиня на 21 век.
Родена на 2 април 1993 година в семейство на лекари. Завършва училище със златен медал. Също така завършва музикално училище – пиано. Учи право като висше образование и го завършва с отличие.
В конкурса „Мис Вселена 2012″ е в топ 10 на най-красивите участнички.

 

Източноевропейките се радват на истински генетичен късмет, пише възпитаник на испански университет, живеещ в Париж.  Те отговарят напълно на стандарта за европейска красота: високи, слаби, с бледа кожа, със светли очи и коси, красиви черти. Като се добави и това, че културата им ги учи да бъдат „женствени“ (в европейския смисъл на думата) и да се грижат за външния си вид – ето ви перфектната формула за красота.

 

В САЩ и Канада навсякъде се продава junk food и във всеки блок има поне три ресторанта „fast food“, споделя американка от азиатски произход. Много от хранителните продукти или химическите съставки, които са норма в Америка, са забранени в Европа.

 

Източноевропейките напълно се вписват в представата на мъжете за идеалната жена. Те полагат усилия за външния си вид, а западните жени – не. Те искат семейство и смятат за нормално да имат богат мъж, а западните жени предпочитат самите те да станат богати. Ценностите между източноевропейките и западните жени са различни, но това не трябва да означава, че едните са по-добри или по-лоши от другите, заключава американка, която често пише по въпросите на жените и е привърженичка на феминизма, но споделя, че той е популярен по-скоро в Западния свят.

 

Наблюденията на един млад компютърен инженер

Малгожата Соха Известна полска телевизионна актриса.  Родена е през 1980 година.

Малгожата Соха
Известна полска телевизионна актриса.
Родена е през 1980 година.

 

Компютърен инженер, който е американец, но решава да напусне „Корпоративна Америка“ и Лос Анжелис и да се пренесе в Полша, прави своя анализ и сравнява полякините и американките като описва в блога си 8 съществени разлики между тях:

1. Отношението към мъжа

 

Полякините смятат, че мъжът е главата на семейството, а жената е шията. Шията придържа главата. Главата се справя по-добре, благодарение на шията.

Американките искат да са независими и силни жени и смятат, че никакъв мъж не им е необходим, а после се чудят защо са потиснати.

 

2. Определяне на среща

Когато си определяш среща с полско момиче, той може дори да ти прати снимка с това, че вече си е записало в тефтера дата и час.

Американката ще ти обясни колко е заета тази седмица със своето феминистко движение, с работата си в Starbucks, може евентуално чак в четвъртък в 4 часа следобед, но само за един час, защото после трябва да се прибира и да храни четирите си котки. И все пак окончателно ще ти потвърди в 3 часа следобед в четвъртък.

 

3. Любовта

Източноевропейските момичета осъзнават стойността на тяхната младост и красота и няма да ги похабят за мимолетни удоволствия. Дори и след повече от 10 опита от ваша страна и няколко срещи, пак може и да не можете да целунете момичето, с което излизате. Източноевропейките искат дългосрочни връзки. Полякиня споделя пред него, че може да целуне само мъж, когото обича и не може да разбере американките, които излизат с възрастни мъже.

Американката спокойно ще ти се похвали какви постижения е имала едно време с мъжете – целувала е по четирима за една вечер, но тези времена вече са отминали, тогава се забавлявала, а сега иска да има само един специален мъж и веднага ще попита: „Всъщност какъв е годишният ти доход?“.

 

4. Готвенето

полска трапеза за Великден

полска трапеза за Великден

 

За полякинята е гордост да може да готви и да сготви за любимия си рецепта, която знае от баба си. Може да ви приготви и три торти, за да имате възможността да опитате всяка от тях. Смята, че готвенето е отговорност на жената. Най-голямото щастие за един мъж е да чуе, че любимата му му обяснява, че кухнята не е място за мъже.

Американката може да готви, но ще ти заяви, че това не е неин ангажимент да готви на един мъж. Това, което не може да й се отрече е, че има телефоните на пица Домино и може да поръча храна.

 

5. Децата

Полякинята ще ти сподели, че иска деца, макар и не в този момент от живота си. Според нея съдбата на жената е да бъде майка. Ще ти разкаже и свои сънища, в които сънува как е бременна и как всичко е прекрасно. Също така ще сподели и притесненията си – всичките й приятелки вече са женени и с деца, а тя се чувствала в момента малко като бунтовник в своята среда.

Американката ще ти заяви, че не иска деца и никога не е искала, тъй като те са доста груби. Ще ти напомни, че дните, в които ролята на жената е била основно да ражда деца, отдавна са отминали.

 

6. Хобитата

Ако попитате полякиня дали има хобита, тя скромно ще ви каже, че обича да рисува, но не е много добра в това. След това веднага ще ви покаже над 20 снимки на нейни прекрасни картини, някои от кои са продадени на арт фестивал.

 

Полша

Полша

 

Американката ще ви обясни, че обича да гледа шоуто на Кардашян. Ще научите, че те са най-известните и най-страстните жени. В свободно си време обича да гледа и „Модерно семейство“ и „Сексът и градът“.

 

7. Интелектът 

Момичетата в Източна Европа са наистина умни, начетени и интелигентни. Владеят по няколко езика. Едно от полските момичета, с което е излизал, знаело 7 езика и разбирало още няколко. С източноевропейките човек може да обсъжда политиката на високо интелектуално ниво, да дискутира икономически теории и какво ли още не, тъй като те четат книги, а не жълти списания с клюки. Той цитира учудването на полякиня:

 

„Искаш да кажеш, че американките не правят разлика между макро и микроикономика?!“.

 

Американката небрежно ще обясни:

 

„Икономиката е скучна и се махнах от тази специалност. Почнах да уча нещо, в което наистина открих моята страст – социалната работа. Мисля, че като завърша, ще получавам с тази специалност шестцифрена заплата.“

8. Идеалният мъж

 

Полякинята ще разкрие каква е нейната представа за мъж – той трябва да е силен и тя да се чувства покрай него като малко момиченце.

Американката няма да ви каже нищо по този въпрос.

Източноевропейките са красиви и супер умни

 

reporter-852096_640

 

Още един американец споделя своите наблюдения за източноевропейките като прави сравнение с американките. Джес Чарджър е обиколил Загреб, Белград, Краков и Киев. Според него голяма част от красивите източноевропейки са много образовани, изключително много е инвестирано в тяхното обучение, говорят няколко езика, интересуват се от други култури и държави.

 

Да видиш красиво 21-годишно момиче, което е супер умно, изключително образовано, говори няколко езика – това е голяма рядкост навсякъде по света, но не и за Източна Европа.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Защо българките са толкова красиви? >>

Какво трябва да знаете, ако се влюбите в рускиня? >>

Защо никога да не излизате на любовна среща с … >>

10 правила от щастливия живот на италианците >>

Защо французойките никога не остаряват? >>

Защо японките са винаги слаби? >>

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".