Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Френски художник пресъздава известни картини чрез фигурки на Playmobil

Френски художник пресъздава известни картини чрез фигурки на Playmobil

 

 

Веднага ще ги разпознаете – шедьоврите на великите майстори, но пресъздадени по нов начин. Човешките фигури от картините са подменени от фигурките на Playmobil.

 

 

За крайните привърженици на чистото изкуство това може да прозвучи като светотатство, но истината е, че резултатът е удивителен.

 

 

Творбите са дело на френския художник Пиер Адриен-Солиер.

 

 

Пиер Адриен-Солиер умишлено избира играчките на Плеймобил, а не на Лего. Смята, че пропорциите на Плеймобил са по-човешки в сравнение с Лего.

 

 

Също така лицето им е много интересно – две точки за очи и усмивка. Има простота в изразяването. Обяснява го с любим цитат от книгата за комиксите „L’art invisible de la BD“:

 

„Колкото по-минималистично е нарисувано лицето, толкова е по-силно самоопределянето.“

 

Френският художник се опитва да пресъздаде най-големите шедьоври на всички време в свои творби чрез фигурките на Плеймобил.

 

 

Като малък, не е играл с Плеймобил, признава си Пиер Адриен-Солиер.

 

 

Започнал да използва фигурките за направа на анимация, а след това неговото увлечение преминало в рисуване, където вкарал играчките в творбите си.

 

източници: https://www.solliergallery.com/https://www.facebook.com/Pierre-adrien-sollier/https://www.bejoue.fr/chefs-doeuvre-et-playmobils/

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".