Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Как да се обличаме като Джаки Кенеди – модната икона на 60-те години?

Как да се обличаме като Джаки Кенеди – модната икона на 60-те години?

 

jacky kennedy

 

Джаки Кенеди

Споменаването на името е достатъчно, за да загатне за шик и елегантност.

 

Как да се обличаме като Джаки Кенеди?

 

Заложете на бяла перлена огърлица, копринен шал, стилните рокли тип „трапец“, костюм от туид, обувки „балеринки“ и огромните слънчеви очила.

 

Това са основните елементи в стила на Джаки Кенеди, който се приема за изключително изискан и се превръща в марка за 60-те години.

 

jackie kennedy

 

Една от модите, които налага като първа дама на САЩ, е роклята „трапец“, перлената огърлица (едно-, дву- или триредова) и обувки „балеринки“. Благодарение на Джаки Кенеди роклята „трапец“ става любима на много жени през 60-те години.

 

Аксесоарът, който популяризира Джаки Кенеди, е коприненият шал, често на френската марка Hermès. С него тя или покрива косата си, или го връзва около врата си. Смята се за изключително изискан аксесоар.

 

Слънчевите очила, които носи Джаки Кенеди, винаги са били огромни – кръгли или с квадратна форма. Забелязват се, но и гарантират изискан вкус. През 2009 година Nina Ricci в знак на почит към Джаки Кенеди произведе копие.

 

Костюм от туид – важен е за красивия силует. Розовите костюми „Шанел“ на Джаки Кенеди остават паметни.

 

jackie kennedy 1 (1)

 

Джаки Кенеди се доверява на дизайнери като Givenchy, Balenciaga и Christian Lacroix. Сватбената й рокля за брака й с Аристотел Онасис е правена от Valentino.

 

Джаки Кенеди е призната модна икона на американската елитна прослойка „Препи“, но и вдъхновява френските им събратя – BCBG, които винаги внимателно подбират дрехи и аксесоари. Бившата първа дама на САЩ е тяхна емблема. Те не само поставят висока оценка на стила й, но и следват дълги години модата, която налага.

 

Джаки Кенеди винаги изглежда много шик. Силуетът й е безупречен. Нейният образ запечатва стила на 60-те години, но е и марка за изисканост в по-ново време.

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.