Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Как да се гримираме като Одри Хепбърн?

Как да се гримираме като Одри Хепбърн?

 

1024px-Audrey_Hepburn_Tiffany's

 

Тя е красива. Тя е стилна. Тя е аристократична. Тя е Одри Хепбърн – актриса, балерина и дама, призната за модна икона.

 

Как да се гримираме като Одри Хепбърн?

Audrey_Hepburn_smokes (1)

 

Това е популярна тема в женските блогове, влогове и YouTube канали.

 

Подбрала съм няколко видеоръководства, които да ни научат на тайните в грима на героинята от „Закуска в Тифани“.

 

Aly Art е YouTube канал, в който рускинята Али очарова с внимателното вглеждане във всеки детайл в грима и определено добре се получават нейните видео ръководства.

 

 

Известният YouTube канал Lisa Eldridge на една от най-скъпоплатените гримьори в света Лиза Елдридж също показва ръководство за грим на Одри. То е специално за грима на известната актриса във популярния филм „Закуска в Тифани“. Това е едно от най-гледаните видео ръководства в този YouTube канал.

 

 

Lisa Eldridge предлага и още едно ръководство за грима на Одри Хепбърн, но то е за нейния стил през 50-те години.

 

 

 

Топ 5 факта за Одри Хепбърн

Audrey_Hepburn_1956

 

1. Одри Хепбърн е родена на 4 май 1929 година в Белгия. Одри е единственото дете на англичанина Джоузеф Виктор Антъни Ръстън и неговата втора жена — бившата баронеса Елла ван Хеемстра — холандска аристократка и дъщеря на бившия губернатор на холандска Гвиана.

2. Тя е английска филмова и театрална актриса, балерина и общественичка. Една от водещите холивудски актриси през 50-те и 60-те години.

3. Тя е един от малкото артисти печелили всичките четири най-престижни награди „Оскар“ (за кино), „Еми“ (за телевизия), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър).

4. Сред емблематичните ѝ роли са на Холи Голайтли в „Закуска в Тифани“ (1961) и на Илайза Дулитъл в „Моята прекрасна лейди“ (1964).

5. Умира на 20 януари 1993 година.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".