Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Как се яде правилно супа?

Как се яде правилно супа?

Съвети от елитната британска школа по етикет „The English Manner“

broth-74274_640

 

 

Даяна Матър, инструктор в елитната британска школа по етикет „The English Manner“, публикува в YouTube своя видеоурок как правилно се яде супа.

 

Важно правило е с лъжицата да се загребва от супата в посока от нас към по-далечния край на дълбоката чиния. Повечето хора правят грубата грешка да загребват точно по обратния начин – от далечния край на чинията към тях. След това лъжицата се надига към устата. Трябва устните ни да докоснат страничния край на лъжицата, който е към нас, и така да изядем количеството супа. Отново тук се допуска грубата грешка, че хората ядат супата с предната част на лъжицата.

 

„Не! Супа се яде със страничната част на лъжицата“, коригира Даяна Матър.

 

Когато остане малко количество супа в дълбоката чиния, можем леко да надигне чинията от нашата страна и да я наклоним в обратната посока (към по-далечния край на чинията). С лъжицата поемаме остатъка от супата.

 

Как се яде хлябът?

„Хлябът никога не се реже. Хлябът винаги се чупи“, съветва Даяна Матър.

 

Взема се масло от чинията за масло с ножа за масло. Отрязваме парче масло и го поставяме в края на чинията за хляб. Вземаме нож от нашите прибори. Отрязваме от маслото толкова колкото ще ядем и го намазваме върху хлебчето. След като хлебчето е намазано, вземаме го с ръка и го я изяждаме.

 

източник: YouTube канала на „The English Manner“ (видеоурокът вече е само за частно ползване)

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.