Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » На пазара „Катарина“ в Айндховен

На пазара „Катарина“ в Айндховен

Пътеписи от Холандия

 

Eindhoven pazar 20 

 

Холадски кашкавали от трюфел или с подправки, пеперуди в рамка, стари плочи и дискове, антикварни бижута, порцеланови сервизи, дрехи от кожа – това бяха част нещата, които се предлагаха на пазара „Катарина“ в центъра на Айндховен.

 

Eindhoven pazar 26

 

Намираше се до самата красива катедрала Св. Катарина.

 

Eindhoven pazar 45

 

От пазара си купихме два вида кашкавал. Единият с трюфел, а другият – натурален. Бяха производство от фермата на младия продавач. Цената им беше много добра. А когато се купеха два броя, се ползваше и намаление. Кашкавалите се оказаха много вкусни.

 

Eindhoven pazar 16

 

А аз си намерих стар диск на холандската певица Каро Емералд. Изключително много ми харесват нейните изпълнения и този диск много ме зарадва. „Deleted Scenes from the Cutting Room Floor“ е първият албум на Каро Емералд, който е изстрелва към върха на музикалните класации.

 

caro emerald disc

 

Пазарът е отворен всяка събота от 10 до 17 часа. И най-интересното е – всеки път е различен, защото се появяват нови търговци със своята различна стока.

 

Фоторазходка 

из пазара Катарина в Айндховен

21 октомври 2017 г.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".