Рубрики
Начало » Интересно » Светоглед » Глобус » Защо китайките винаги изглеждат млади и красиви?

Защо китайките винаги изглеждат млади и красиви?

13 тайни, които помагат на китайките да останат млади и красиви

Qipao_woman

 

Китайките се славят с това, че явно знаят тайната как винаги да останат млади и да запазят красотата си. И колкото да е митологизирано това твърдение, все пак не е чак толкова далече от истината. Погледнете една китайска жена и трудно ще й определите годините. Тя сякаш е същата, каквато е била в младежките си години.

 

Как китайките успяват да бъдат толкова дълго време млади и красиви?

 

1. Скъпа козметика

angelababy 1

Китайската актриса Анджела Янг и съпругът й Huang Xiaoming

 

Китайките харчат огромно количество пари за скъпа козметика. Често дават по над 300 долара на месец за козметични продукти. Предпочитат корейската и японската козметика пред китайската. Доверяват се и на скъпите елитни европейски марки.

 

2. Дълготрайни връзки

angelababy paris1

Китайската актриса Анджела Янг и съпругът й Huang Xiaoming

 

Китайките са ориентирани към дълготрайните връзки. Вместо западния термин „секси“, те използват „красива“. Красотата е от първостепенно значение. Отнася се преди всичко за красивото лице и разбира се – за бялата кожа. Китайките ще дадат всичко от себе си, за да имат по-светла кожа. Ползват слънчезащитни кремове, маски, избелващи продукти. Това, че някои хора са готови да плащат за по-тъмен тен, не ги интересува.

 

3. Китайките са слаби

 

fan-478114_1280

 

Китайките са едни от най-слабите дами в света. Тяхното възприятие по този въпрос е следното: всички, които не са слаби, са дебели. За да е по-ясно кой е дебел по китайски стандарт, ето един пример – красивата актриса Шарлиз Терон би била приета за пълничка.

 

Photo by Peadar O'Sullivan, via Wikimedia Commons

Шарлиз Терон

 

4. За китайките „силна жена“ е обида

 

girl-1741942_1280

 

Да бъдеш пълничка, не е чак толкова лошо, а дори е сладко, според китайките. В това има женственост. Но ако някой нарече една китайка „силна“, това вече е нещо много обидно и ще стане враг номер едно за тази дама, тъй като тази черта се свързва с мъжественост. Силата е мъжко качество.

 

5. Китайката е малка, сладка принцеса

 

angelababy paris2

Китайската актриса Анджела Янг и съпругът й Huang Xiaoming

 

Китайското момиче трябва да бъде сладко и очарователно като малка принцеса. Според китайките това се постига с цветовете – много розово, пастелни тонове, пайети, сладки животинки по дрехите и като аксесоари. И това е стил на обличане за всяка възраст – 30+, 40+, 50+ години.

 

6. Дневният режим е нещо свещено

 

adult-1793402_640

 

Китайците се събуждат рано. Вечер също лягат рано. И спят задължително следобеден сън. Спокойно може да се каже, че цял Китай закусва, обядва и вечеря по едно и също време. Дори когато се организират срещи, се посочва не точен час, а например се казва „след обяда“.

 

7. Добри храни за жените

Chinese_woman_in_Qipao

 

Всяка китайка знае кои храни са добри за жените през различните сезони. Това са храни, които те правят красива и плодовита: джинджифил, черен сусам, жожоба. Те също предпочитат черна (да, черна, а не кафява) нерафинирана захар.

 

8. Не обичат шоколад и сладки

 

the-fight-784649_640

 

Китайките не обичат шоколад и сладки. Предпочитат солени и пикантни ястия. Ядат много зеленчуци и са почитатели на билките, а това е много добре за тяхното тяло.

 

9. Фенове на селфитата 

woman-422706_640

 

Китайките обичат да си правят селфита и да ги споделят в китайските социални мрежи. Техните смартфони автоматично коригират несъвършенствата и правят очите им по-тъмни. Това също е една от причините, поради които китайските момичета напоследък се приемани за все по-красиви.

 

10. Облеклото – горната част е винаги затворена

cheongsam-1712223_1280

 

Китайските момичета винаги носят дрехи, които не са разголени в тялото, а го покриват. Но го покриват с вталени блузи и рокли. Изглеждат много красиво. Те могат да носят супер къси полички, но отгоре са със затворена блуза. Всяка уважаваща себе си китайка притежава и ципао – красива традиционна китайска рокля по тялото.

 

Нещо интересно за минижупите:

 

Ресторант в Дзинан измисли хитрата примамка – дават 20% отстъпка, ако разстоянието от коляното до подгъва на полата на едно момиче е около 7 сантиметра. При 33 сантиметра отстъпката става 90%.

 

11. Слънцето и студът – врагове на китайката

sailboat-1733913_640

 

Вторият най-голям враг след слънцето за китайката е студът. Те пият топла вода, а някои от тях никога не са яли сладолед. Месец след раждането на дете, китайката не си взема душ, за да не се простуди. Предпочита вана.

 

12. Майката на новороденото остава един месец да си почива в леглото

Gao_Yinzhang_-_The_blessing_of_the_good_and_the_joyfullness

 

Китайците имат интересна традиция, наричана „цзо юе цзи“ („zuo yue zi“, 坐月子). Майката на новороденото остава един месец в леглото след раждането. През този период тя не излиза. У дома е облечена с топли дрехи. За бебето се грижи или бабата (майка на родилката), или специално нает човек. Смята се, че жените губят много енергия след раждането и затова е необходимо да се възстановят като си почиват в рамките на един месец.

13. Китайците се грижат за жените си

 

angelababy 2

Китайската актриса Анджела Янг и съпругът й Huang Xiaoming

 

Красотата в Китай се свързва и с това жените да изглеждат атрактивни и нежни. Обществото насърчава този светоглед. Определено и мъжете в Китай заслужават аплодисменти за вниманието, което показват към дамите си. Може би няма друго място по света, където жените са така обгрижвани и глезени.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Китайки плащат по 16 000 долара за кратък курс по етикет и обноски >>

Как се е променяла женската красота в Китай в последните 100 години? >>

31 милиона долара струва сватбата на китайска актриса >>

Защо китайците не истат да имат второ дете? >>

Защо японките са винаги слаби? >>

Защо французойките никога не остаряват и изглеждат винаги пленително? >>

Тайните са описани от сайта Bright Side.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".