Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Кои книги трябва да прочете богата китайка, за да подобри имиджа си и да се издигне в обществото

Кои книги трябва да прочете богата китайка, за да подобри имиджа си и да се издигне в обществото

 

fashion-3406494_640

 

Животът на богатите китайци е толкова зашеметяващ и е трудно да бъде възприет от другите. Спокойно могат да изхарчат 20 милиона за благотворителност за една вечер или да им скимне веднага да потеглят на шопинг за Париж със собствения им самолет. В същото време, макар че имат милиарди, все още мнозина от тях имат върху какво да работят – особено що се отнася до маниери, които да им отворят вратите на аристократичните кръгове.

 

kniga kitajki

 

В книгата си „Момиче за милиарди“ авторът Кевин Куан помества много ценни съвети на консултантката Корина Ко-Тънг как богатата Кити Понг да подобри имиджа си и да бъде приета в по-отбраното общество. Има и интересен списък с книги, които новата китайска милиардерка трябва да прочете и то в точно посочения ред (стр. 178, „Момиче за милиарди“ авторът Кевин Куан, Анишър). Потърсих повече информация за препоръчаните четива.

 

Списъкът с книги, които трябва да прочете богата китайска дама

 

knigi kitajki spisyk

 

„Сноби“ на Джулиан Фелоуз („Snobs“ – Julian Fellowes) – книгата е от създателя на „Имението Даунтън“

 

„Учителката по пиано“ на Джанис Ли – писателката е родена в Хонконг, завършва Харвард. Книгата е издавана на български: „През 1942 година Уил Трусдейл, англичанин, наскоро пристигнал в Хонконг, шеметно се впуска в страстна връзка с Труди Лианг, красива евроазиатка от висшето общество… Десет години по-късно Клер Пендълтън пристига в Хонконг и богатите Чен я наемат за учителка по пиано на дъщеря си. Наскоро омъжено момиче от английската провинция, Клер е съблазнена от упоителния светски живот в колонията.“ Откъс

 

„Хора като нас“ на Доминк Дюн („People Like Us“ –  Dominick Dunne)

 

„Силата на стила“ на Анет Тейпърт и Даяна Елкинс (The Power of Style – Annette Tapert, Diana Edkins)

 

„Гордост и скъперничество“ на Никълъс Колридж („Pride and Avarice“ – Nicholas Coleridge)

 

„Династията Суунг“ на Стърлинг Сийгрейв („Soong Dynasty“ –  Sterling Seagrave)

 

„Свобода“ на Джонатан Франзен („Freedom“ by Jonathan Franzen)

 

„Д. В.“ на Диана Вриланд („D. V.“ by Diana Vreeland)

 

„Една принцеса си спомня: Мемоарите на една махараджа от Джайпур“ на Гаятри Деви („A Princess Remembers: The Memoirs of the Maharani of Jaipur“ –  Devi Gayatri)

 

„Гордост и предразсъдъци“ на Джейн Остин и всичките й романи – една от най-любимите дамски писателки на всички времена.

 

Едит Уортън (Edith Wharton) – тя е първата писателка, носител на престижната награда „Пулицър“ за романа си „Невинни години“. Родена през 1862 г. в Ню Йорк в много богато семейство, тя прекарва по-голямата част от живота си в Европа, където се запознава с много известни писатели.

 

„Обичаят в страната“ („The Custom of the Country“) – има и телевизионен сериал с участието на Скарлет Йохансон

„Невинни години“ („The Age of Innocence“) – Накратко: „Пленителен романс за трима заможни американци, оплетени в трагичен любовен триъгълник, разкриващ великолепието и лицемерието в отбраното общество от 70-те години на по-миналия век“. Издадена е на български. Има и филм от 1993 г. с режисьор Мартин Скорсезе.

 

„Рифът“ (The Reef) – Накратко: „Действието на романа се развива в началото на XX век, когато след дванайсетгодишна раздяла случайна среща в Париж съживява миналите чувства на Джордж Дароу и Анна Лийт.“ Книгата е издадена на български. „Рифът“ е филмиран през 1999 г. от американския режисьор Робърт Алан Акерман, а изпълнители на главните роли са холивудските звезди Села Уорд и Тимъти Далтън.

„Къщата на радостта“ или също превеждана като „Къщата на веселието“ (“The House of Mirth”) – една от най-популярните книги на Едит Уортън. Има и филм от 2000 г.

 

 

 

„Панаир на суетата“ на Уилям Текери – Накратко: Представя Викторианска Англия, когато обществото за първи път усеща прилива на богатства от колониите. Те формират заможна средна класа, устремила се към аристокрацията.

 

„Ана Каренина“ на Лев Толстой – един от най-великите романи на всички векове

 

„Завръщане в Брайдсхед“ на Ивлин Уо – Едно от най-значимите произведения на Ивлин Уо и сред стоте най-добри английски романи. По книгата е заснет британски сериал от 1981 г. с участието на Джеръми Айрънс и Лорънс Оливие и филм от 2008 г. с участието на Ема Томпсън.

 

Антъни Тролъп – „Ще можеш ли да й простиш“ и всички книги от поредицата за семейство Полисър – Palliser novels:

 

Can You Forgive Her? (1864)

Phineas Finn (1869)

The Eustace Diamonds (1873)

Phineas Redux (1874)

The Prime Minister (1876)

The Duke’s Children (1879)

 

Всички препоръчани книги ни пренасят в света на богатите. Повечето са литературна класика, която не само показва живота на заможните, но рисува и техните проблеми, ценности, среда.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Английски, голф и езда са задължителни за богатите китайски деца

Как се яде правилно банан?

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".