Рубрики
Начало » Интересно » Кои са най-влиятелните хора на 2012 година?

Кои са най-влиятелните хора на 2012 година?

20 vlijatelni li4nosti

Какво обединява президента на САЩ, Папа Бенедикт XVI и създателите на Гугъл, например? Общото е, че те попадат в класацията на Форбс за най-влиятелни личности на 2012 година. Начело в топ 3 са американският президент Барак Обама, следван от германския канцлер Ангела Меркел и на трето място – руския президент Владимир Путин.

Бил Гейтс е четвърти, а Папа Бенедикт XVI е пети. Шести е Бен Шалом Бернанке, председател на Управителния съвет на Управлението за федерален резерв на САЩ. Крал Абдула от Саудитска Арабия е седми. Марио Драги, председател на Европейската централна банка, е осми. Си Дзинпин, генерален секретар на Китайската комунистическа партия, е девети. Британският премиер Дейвид Камерън е десети.

Френският президент Франсоа Оланд е на 14 позиция. Дилма Русеф, президент на Бразилия, е 18-та. А създателите на Гугъл Сергей Брин и Лари Пейдж са на 20 място.

AFP е изготвило инфографика с топ 20 на най-влиятелните хора на 2012 година.

Създателят на Фейсбук е на 25 позиция. Следва го на 26 място – Рупърт Мърдок. На последната – 71 позиция е съоснователят на професионалната социална мрежа LinkedIn Рейд Хофман.

Цялата класация можете да видите тук.

Форбс започва да прави своята класация на най-влиятелните хора на планетата през 2009 година. Колко души могат да попаднат в нея? Това зависи от броя на хората на Земята. На 100 милиона население се пада 1 влиятелна личност от класацията на Форбс. Така например, през 2009 година са били 67 влиятелни личности, през 2010 година – 68, през 2011 – 70, а през 2012 година, тъй като населението на Земята е вече е 7,1 милиарда души – бройката се е увеличила на 71.

източник: Forbes, IFP, https://twitter.com/JohnSaeki

 

За Йорданка Бонева-Благоева

Създава "Данибон" през 2010 г. Вярва в максимата "Ценно е да знаеш". Опитва се да сподели всички знания, информации и опит, които смята за ценни и полезни, в "Данибон". Радва се, когато "Данибон" помага и на другите.