Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » 10 красиви места в Тоскана, за които човек мечтае да напусне работа и да живее там

10 красиви места в Тоскана, за които човек мечтае да напусне работа и да живее там

Флоренция, Сиена, Лука или …?

 

siena-1646081_640

 

Ако сте влюбени в Тоскана и бленувате за този красив италиански регион, сайтът Magical Earth посочва 10 от най-красивите места и градчета там, които са подходящи за хора, които мечтаят да напуснат работа или да се пенсионират и да се заселят в някое от тях. Най-хубавото е, че са комбинация от много прелестни неща, които ще удовлетворят различни изискани вкусове – любов към историята, изкуството и хубавото вино.

 

1. Монтепулчано

italy-3603923_640

 

Този средновековен град може да се похвали със стари църкви, елегантни дворци, очарователни площади и страхотни гледки, особено тези към долините Вал ди Киана и Вал д’Орча.

 

Освен това мястото привлича ценителите и на хубавото вино, сред които и вино Нобиле, което е едно от най-добрите в Италия.

2. Арецо

 

italy-3405704_640

 

Сгушено на върха на хълм, това градче някога е било важен търговски център в Тоскана. Тук има много стари църкви и исторически паметници, които дават възможност на посетителите да се запознаят с историята на Арецо.

 

Градчето е известно и със средновековния си фестивал Giostra del Saracino.

 

3. Барга

 

1024px-Duomo_di_Barga_from_SW

 

Това е малко градче, разположено между Лука и Гарфаняна до река Серкио. През лятото има оживен нощен живот.

 

4. Ангиари

 

Anghiari

 

Разположен на скала, Ангиари е едно от най-внушителните средновековни градчета в Тоскана.

5. Сиена

siena-3660514_640

 

Намира се в сърцето на Тоскана, Сиена е идеален за вас, ако обичате историята и културата. Ще имате възможност за „пътуване“ назад във времето, за да съпреживеете средновековна традиция и обстановка.

 

6. Монтериджони

 

tuscany-401935_640

 

Монтериджони е град, ограден със стени, рядък пример за средновековна военна архитектура. Той е само на няколко километра от Сиена и също е част от Via Francigena, Франкския път, който е древен маршрут, ползван от поклонниците от Франкония за Рим за гроба на апостолите Петър и Павел. Градчето е известно със своята стара част и с крепостните си стени.

 

7. Лука

lucca-527661_640

 

Този град е известен с внушителните си ренесансови стени, които обграждат средновековния център. Забележителна е и катедралата „Сан Мартино“. Други интересни обекти са църквата Сан Микеле ин Форо и палацо Пфанер.

8. Сан Джиминяно

san-gimignano-2860471_640
Ако искате да посетите Тоскана, за да усетите средновековните времена, тогава този град (който датира от 8-ми век) е може би най-доброто място.

 

9. Флоренция

florence-1747356_640

 

Това е столицата на Тоскана, която много хора описват като огромен музей на открито, тъй като има богата колекция с произведения на изкуството и архитектурни паметници.

10. Кианти

 

Ray in Manila [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]

Ray in Manila [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]

Този винен регион се счита от много хора за най-зашеметяващия в Тоскана, тъй като е между Сиена и Флоренция.

 

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".