Рубрики
Начало » Интересно » ДОБЪР ЖИВОТ » Дама » Красивите женски портрети от Бел епок на Джовани Болдини

Красивите женски портрети от Бел епок на Джовани Болдини

 

"Марта де Флориан"

„Марта де Флориан“

 

Фейсбук страницата за изкуство RestaurArs е популярна със своите кратки видеоклипове, които изготвя въз основа на интересни картини на известни художници и ги съчетава с подходяща музика. Във филмчето за творчеството на Джовани Болдини са подбрани най-популярните му женски портрети, които най-добре разкриват примамвата атмосфера на Бел епок.

 

Джовани Болдини е италиански художник, който твори през по-голямата част от живота си в Париж. Той е един от най-добрите портретисти на Бел епок. Роден е на 31 декември 1842 година. Умира на 11 юли 1931 година. В последните години името му нашумя с откриването на негова картина в парижки луксозен апартамент, който не е отварян от 40-те години на XX век.  Картината беше продадена за 2.1 милиона евро. Красавицата от творбата е актрисата Марта де Флориан. Тази история е в основата на романа „Парижкият апартамент“ на Мишел Гейбъл.

За Данибон

"Данибон" е личен сайт, създаден е през 2010 година от журналистката Йорданка Бонева-Благоева. Мотото на "Данибон" е: "Ценно е да знаеш!".